Približuje se že 6. Tek za Kranj

Foto: Simon Krejan Kranjske ulice bodo 6. oktobra ponovno zavzeli tekači.
Foto: Simon Krejan Kranjske ulice bodo 6. oktobra ponovno zavzeli tekači.
Približuje se že 6. Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja. Številni tekači in pohodniki bodo staro mestno jedro Kranja zasedli v soboto, 8. oktobra 2022. S prireditvijo v Kranju ohranjajo spomin na preminulega kranjskega dobrotnika in pobudnika Županovega teka, gospoda Vincenca Drakslerja.
Oglej si celoten članek

Športna sobota v Kranju bo ponujala kar nekaj različnih športnih preizkušenj za vse generacije. Udeleženci se bodo lahko pomerili v teku na 3,3 ali na 10 kilometrov, za tiste, ki raje hodijo, bo na voljo pohod Vincenca Drakslerja po skrivnih kotičkih Kranja. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, ki se bodo lahko udeležili Kanarčkovega teka.

Pričelo se bo s pohodom

Prireditev se bo pričela ob 10.30 uri, ko bo na sporedu Pohod Vincenca Drakslerja. "Pohodniki bodo na poti spoznavali znane in manj znane kotičke Kranja, na kontrolnih točkah zbirali žige in se pomikali proti cilju, Gradu Khislstein. Na izbiro bosta dve trasi pohoda: krajša, dolga 2,4 km s petimi kontrolnimi točkami, in daljša, dolga 3,3 km z desetimi kontrolnimi točkami," so sporočili organizatorji teka.

Uro pozneje, ob 11:30, bo začetek otroškega teka, po pozdravu župana MOK Matjaža Rakovca in predsednika Atletskega kluba Triglav Kranj Tomaža Kukavice pa ob 12. uri štart tekov na 3,3 in 10 kilometrov. Krožna tekaška trasa bo vodila mimo Prešernovega gaja, čez kanjon Kokre in po kranjskih ulicah do vodnjaka v starem mestnem jedru.

Tekače in pohodnike bo na cilju čakal topel obrok, športno dogajanje bo popestrila zaključna prireditev s podelitvijo in družbeno-zabavnim programom.

Tek v spomin dobrotniku Vincencu Drakslerju

Kot omenjeno, gre za tek v čast Vincenca Drakslerja, ki je kot soustanovitelj švicarske fundacije »R. & V. Draksler Stiftung« za časa svojega življenja Kranju daroval več kot 2 milijona evrov.

V zahvalo za njegov prispevek Kranju, predvsem socialno ogroženim, je bilo s švicarsko fundacijo dogovorjeno, da se vsako leto njemu v čast izvede prireditev. Gospod Draksler je bil pobudnik Županovih tekov, ki so jih izvedli kar 18, zaradi obilice tekov pa so se v letu 2019 odločili, da združijo dva teka, in sicer Županov tek in Tek za Kranj, v Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja.

Po dveh letih ponovno v živo

Prvič je bil Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja organiziran leta 2019, že takoj prvo leto je odlično uspel. V letih 2020 in 2021 je bil ta izveden virtualno, vsak udeleženec si je v izogib tesnim stikom v času covida-19 traso izbral sam. Letos je vendarle prišel čas, da se tek ponovno izvede na način, kot se je prvič, torej v živo.

»S tem, da se družimo na prostem in smo povrhu še aktivni kot tekači ali pohodniki, se na najboljši možen način poklonimo dobrotniku Vincencu Drakslerju. Ta je v Kranju začrtal pot k boljši, bolj zdravi in bolj povezani družbi s posebno pozornostjo najranljivejšim posameznikom. Toplo vabljeni v naše staro mestno jedro tudi 8. oktobra, da skupaj razgibamo Kranj in poskrbimo za odlično vzdušje,« je povedal župan MOK Matjaž Rakovec.

Prijave že potekajo

Prijave na teke in pohod že potekajo na spletni strani dogodka. Organizatorji dogodka (Mestna občina Kranj (MOK), Zavod za šport Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj, Atletski klub Triglav Kranj, Fundacija Vincenca Drakslerja in podjetje Dspot) vabijo prav vse športne navdušence, da se v čim večjem številu udeležijo druženja na kranjskih ulicah in trgih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.