Prihajajoči teden v Kranju: okrepite zdravje in telo

V Kranju bodo v prihodnjem tednu potekali dogodki za krepitev zdravja in telesa.
V Kranju bodo v prihodnjem tednu potekali dogodki za krepitev zdravja in telesa.
V Kranju bodo v tednu od 20. do 24. septembra potekale aktivnosti, namenjene krepitvi zdravja in telesa.
Oglej si celoten članek

Prihajajoči teden prihajajo v gorenjsko prestolnico v organizaciji Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Kranj trije pomembni dogodki – začelo se bo v sredo, 22. septembra, ko se bo odvijal dan za krepitev zdravja, v četrtek, 23. septembra sledi sproščujoča vadba, v petek, 24. septembra, pa še test hoje na dva kilometra.

Dan za krepitev zdravja

22. september je rezerviran za Dan krepitve zdravja. Med 15. in 18. uro se bo odvijal v avli Mestne občine Kranj, v primeru lepega vremena pa na parkirišču Brioni.

Dogodek bodo izvajali strokovnjaki iz Centra za krepitev zdravja, v njegovem okviru bo mogoče nekoliko testirati lastno telo: telesno zmogljivost, vzdržljivost in moč s testom telesne pripravljenosti, mogoče bo tudi opraviti analizo telesne sestave. Na koncu se bodo lahko udeleženci pridružili še kratki predstavitvi tehnik sproščanja, prav tako bo možna prijava na številne druge delavnice.

Sproščanje ob slovenskem dnevu športa

Slovenski dan športa, 23. september, bo Center za krepitev zdravja obeležil s sproščujočo vadbo za celo telo. Izvajala se bo na zelenici med Letnim kopališčem in Atletskim stadionom Kranj, dopoldne ob 10. uri in popoldne ob 17. Udeleženci poleg športne opreme potrebujejo tudi svojo blazino.

Preizkus na dva kilometra

Center za krepitev zdravja Kranj bo sodeloval tudi na Festivalu športa, ki bo v Kranju potekal med 23. in 28. septembrom – s pričetkom prav na dan slovenskega športa. Dan kasneje, 24. sepmtebra, bodo na atletskem stadionu Kranj med 17. in 19. uro organizirali test hoje na dva kilometra. Preizkus bo udeležencem pokazal, kako dobro so telesno pripravljeni glede na svojo starost in v primerjavi z drugimi v populaciji, hkrati pa bodo dobili tudi nasvet, kako izboljšati ali ohranjati svojo telesno pripravljenost.

Obvezen pogoj PCT

Za vse udeležence je obvezen pogoj PCT, prav tako pa je predvidena športna oprava.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:29 20. September 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.