Priključek Kranj sever je korak bližje

S sklepom Vlade se začenja priprava državnega prostorskega načrta za avtocestni priključek Kranj sever.
Oglej si celoten članek

Pobudo za izvedbo je Mestna občina Kranj intenzivno naslavljala od leta 2019, od jeseni 2021 tudi skupaj s še šestimi okoliškimi gorenjskimi občinami. »V Mestni očini Kranj pozdravljamo odločitev Vlade RS, saj to pomeni, da dobro napredujemo v postopku priprave dokumentacije za izgradnjo avtocestnega priključka,« je zadovoljen župan Matjaž Rakovec. »To je res velik korak za Mestno občino Kranj in njeno prometno razbremenitev. Sedaj ni več koraka nazaj, je samo še, kdaj. In prizadeval si bom, da je to res čimprej. Po več desetletjih nam je uspelo s številnimi argumenti prepričati državo in DARS, da ta priključek kot tretja največja občina nujno potrebujemo in da bo za relativno ugodni vložek pomembno razbremenil nevarni priključek Kranj-vzhod in tudi promet v Kranju. S tem smo vse bližje cilju naše pobude, da skupaj z državo vzpostavimo večjo prometno varnost na avtocesti ter ublažimo oziroma odpravimo prometne zastoje v dnevnih prometnih konicah.«

Če bodo vse aktivnosti prostorskega načrtovanja v nadaljevanju potekale po načrtih, pri DARSu ocenjujejo, da bi bil državno prostorski načrt za nov avtocestni priključek lahko sprejet v letu 2025. Temu potem sledi faza podrobnejšega projektiranja in pridobivanja dokumentacije, odkupi zemljišč, pridobitev gradbenega dovoljenja in gradnja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 10:41 28. November 2022.

    a se hecate? med sedanjima priključkoma je 6 km.!!!??? Menim, da en priključek še vmes res ni rešitev. bolj verjetno …

  • 14:32 27. November 2022.

    tamle bo vsakih 100m odcep za v mesto, pardon za med bloke, kje pa je industrija v Kranju ? na …

  • 09:34 27. November 2022.

    Zadnjih 40 let čakam kranjsko severno obvoznico. Do smrti bom pa, zgleda, dočakal le avtocestni priključek. Sramota.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.