Pritisk na šole, protest v Tržiču spremljali policisti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V teh dneh je ozračje v številnih šolah močno pregreto: medtem ko med starši šolarjev kroži peticija proti obveznemu nošenju mask in samotestiranju otrok na novi koronavirus v šolah, ravnatelji in razredniki dobivajo telefonske klice in sporočila staršev. Nekateri grozijo, drugi pametujejo, kaj je prav in kaj ni, kaj je zakonito in kaj ni ... Včeraj se je pred OŠ Tržič, po naših podatkih sploh prvič, zgodil protest pred šolo na Gorenjskem, in sicer je protestiralo približno 20 ljudi.
Oglej si celoten članek

Z vprašanjem, kaj se je dogajalo pred osnovno šolo v Tržiču in kako delajo pod pritiskom, smo se obrnili na vodstvo, a odgovora nismo prejeli, prav tako se na naše klice ni nihče odzval. Ker pa je dogajanje pred OŠ Tržič spremljala tudi policija, smo se obrnili tudi na Policijsko upravo Kranj.

Na vprašanje, kako to, da je bila pred šolo policija in ali jih je kdo poklical, nam je mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Kranj, odgovoril, da so "bili policisti pred osnovno šolo v Tržiču v okviru rednega dela in brez predhodne  prijave. Policija se je na morebitne aktivnosti v okolici šol namreč pripravila tako, da so policisti v okviru rednih nalog tam spremljali situacijo. V Tržiču so se pred osnovno šolo zbrali starši, ki so izražali svoja stališča."

Na vprašanje, ali se je kaj podobnega zgodilo še kje na Gorenjskem, pa smo s PU Kranj dobili pojasnilo, da so "bile zaznane še posamezne druge manjše aktivnosti staršev tudi drugje."

Sledilnik covid-19 sledi podatkom v šolah in vrtcih

Po današnjih zadnjih podatkih Sledilnika covid-19 je na Gorenjskem 75 osnovnih, srednjih in glasbenih šol ter javnih in zasebnih vrtcev, kjer imajo zaradi aktivno okuženih s covidom spremenjen potek šolanja in predšolske vzgoje. Največ okuženih, to je 30, je na Srednji gostinski in turistični šoli Radovljica, v vseh drugih jih je manj kot 20. Na OŠ Tržič denimo je trenutno okuženih 12.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 10:01 17. November 2021.

    Me pa zanimqa kolk policajev ima opravljem PCT test, ko stojijo pri šolah. Aja, so vsi cepljeni.

  • 17:28 16. November 2021.

    Vau celih 20...glasni pa tako kot da jih je 20000. Sedaj se vidi koliko jih je dejansko proti ukrepom. Ostali …

  • 15:31 16. November 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.