Redarji po novem bolj dosegljivi

Foto: Mestna občina Kranj
Foto: Mestna občina Kranj
Kranjski redarji so po novem dosegljivi tudi na brezplačni telefonski številki.
Oglej si celoten članek

Medobčinsko redarstvo Skupne občinske uprave občin Gorenjske je odslej občankam in občanom dosegljivo na brezplačni telefonski številki 080 42 52. V veljavi pa ostaja tudi obstoječi kontakt 04 23 73 197, ki je neposredno povezan z novo brezplačno številko.

Občanke in občani na brezplačni številki 080 42 52 lahko oddajo prijave ali pridobijo želene informacije, ki so v pristojnosti medobčinskega redarstva. Redarski nadzor opravljajo redarji kot uradne osebe s posebnimi pooblastili in odgovornostmi. Medobčinski redarji so tako v skladu z Zakonom o občinskem redarstvu, Zakonom o varstvu javnega reda in miru, Zakonom o cestah, Zakonom o pravilih cestnega prometa, Zakonom o zaščiti živali in posameznih občinskih odlokih pristojni nadzorovati varen in neoviran cestni promet v naseljih, varovati ceste in okolje v naseljih in na občinskih cestah zunaj naselij, skrbeti za varnost na občinskih javnih poteh, rekreacijskih in drugih javnih površinah, varovati javno premoženje, naravno in kulturno dediščino ter vzdrževati javni red in mir.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:44 8. Maj 2023.

    "V soboto dežuramo do 13h, nedelja pa je gospodov dan"! Verjetno je namen brezplačne številke povečati učinkovitost, po domače zaslužiti …

  • 08:51 8. Maj 2023.

    Kdaj bodo sledili tudi v drugih mestih ? Ob vikendih bi morali biti dosegljivi na terenu ne samo na telefonu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.