S kolesom tudi pozimi

Sistem KRsKOLESOM bo tudi letos v zimskem obdobju deloval neprekinjeno.
Oglej si celoten članek

Vožnja s kolesom je dobra rešitev tudi v jesensko-zimskem času, ko se zaradi zadrževanja v zaprtih prostorih hitro prenašajo virusne in bakterijske okužbe, trenutno najbolj covid-19. Možnost okužbe pri uporabi sistema KRsKOLESOM – ob doslednem razkuževanju rok pred in po uporabi kolesa – pa je že na splošno precej manjša kot pri ostalih vrstah javnega prevoza, poleg tega kolesa in aparate redno razkužujejo. Tako bo sistem KRsKOLESOM tudi letos obratoval v zimskem času. Bodo pa v tem tednu na varno pospravili vsa električna kolesa, saj baterija ne zdrži temperatur pod 0 stopinj Celzija, tako da vožnja z e-kolesi v tem obdobju ne bo možna.

Sistem za izposojo koles KRsKOLESOM v Mestni občini Kranj je sicer tudi letos deloval  v skupnem sistemu Gorenjska.bike, v katerega so vključene še občine Jesenice, Naklo, Radovljica in Tržič. S koncem tega tedna v slednjih zaključujejo letošnjo sezono in torej zapirajo sistem do odprtja nove sezone spomladi prihodnje leto. S paketom KRsKOLESOM je bila tako vse doslej možna izposoja kolesa in vožnja tudi po vseh ostalih štirih občinah, v zimskem obdobju pa bo izposoja koles možna le še na območju kranjske občine. S tem želi še dodatno prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti in ljudi spodbujati k večji uporabi nizkoogljičnega transporta in javnega prevoza.

Vse informacije in novosti za prihodnje leto glede sistema so in bodo na voljo na spletnih straneh sistema KRsKOLESOM in Mestne občine Kranj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.