S skirojem eden trčil v kolesarja, drugi v avto

Foto: Profimedia Električni skiro ni igrača, opozarja policija.
Električni skiro ni igrača, opozarja policija.
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami: v Radovljici se je mopedistka zaletela v steber, padla in se lažje poškodovala. V Kranju pa se je poškodoval kolesar, v katerega je trčil uporabnik električnega skiroja. Odpeljali so ga v zdravstveno ustanovo.
Oglej si celoten članek

S Policijske uprave Kranj so navedli, da sta se včeraj v Kranju zgodili dve nesreči, v kateri sta bila udeležena uporabnika skirojev. Poleg prej omenjene, v kateri se je poškodoval kolesar, še ena, v kateri je bila zgolj materialna škoda. Uporabnik električnega skiroja je, kot navajajo policisti, trčil v osebni avtomobil.

S skiroji le po površinah za pešce in s hitrostjo hoje pešca

Okoliščine v obeh nesrečah kažejo na krivdo uporabnikov skirojev. Postopki potekajo tudi v smeri kršitve uporabe posebnih prevoznih sredstev v prometu, kamor se uvrščajo tudi električni skiroji.

Skiro je dovoljeno uporabljati zgolj na površinah, ki so namenjene pešcem, in s hitrostjo hoje pešca, pri čemer uporabnik ne sme ogrožati drugih udeležencev. Opozarjamo na previdnost, upoštevanje prometnih pravil in odgovorno udeležbo v prometu, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:41 30. Junij 2021.

    Prometni kaos v deželi Norcev ,kjer najprej kupijo vlak ,potem pa gradijo tire ! Ni samo prispodoba je tudi resnica …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.