Sedem medvoških javnih vodovodov prevzema VOKA Snaga

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
S 1. januarjem 2022 bo Občina Medvode prenesla v upravljanje sedem javnih vodovodov iz javnega podjetja Komunala Kranj na javno podjetje Vodovod Kanalizacija Snaga d.o.o., so danes sporočili z Občine Medvode. Uresničuje se torej sprememba, ki jo je že septembra 2020 v Kranju predstavil medvoški župan Nejc Smole.
Oglej si celoten članek

Podjetje VOKA Snaga, ki je že doslej na območju Medvod izvajalo storitev odvajanja in čiščenja odpadne vode, bo začelo z izvajanjem obvezne gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo na večjem delu občine Medvode, in sicer bo prevzelo javne vodovode Medvode, Topol, Žlebe, Studenčice, Belo, Trnovec-sever in Osolnik. Območje Krajevne skupnosti Smlednik (razen naselja Brezovec) pa ostaja v upravljanju Komunale Kranj. In seveda tudi drugi manjši vodovodi ostajajo v upravljanju društev, zavodov in Režijskega obrata Medvode.

O nameri, da bi Občina Medvode po več kot 60 letih rada zamenjala upravljalca, smo poročali že januarja letos, odločitev o tem je nato pred pol leta sprejel tudi medvoški občinski svet. Cena vode pri novem upravljalcu vodovodov VOKA Snaga bo trenutno nižja od cene vode, ki je veljala pri pri Komunali Kranj. "Občinskemu svetu Občine Medvode bomo tudi predlagali uvedbo subvencije k ceni vode za tiste uporabnike, ki jih bo z vodo še naprej oskrbovala Komunala Kranj, tako da bo cena za vse občane na javnih vodovodnih sistemih enaka," so danes napovedali v sporočilu za javnost z Občine Medvode.

Občina Medvode je solastnica več javnih podjetij, med drugim tudi Komunale Kranj (sedem odstotkov) in Javnega holdinga Ljubljana (3,84 odstotka), v katerega je vključeno tudi javno podjetje VOKA Snaga. Obe omenjeni podjetji se ukvarjata z upravljanjem vodovodnih omrežij in zagotavljanjem vodooskrbe za občane različnih občin.

Kako naprej?

Iz podjetja VOKA Snaga obljubljajo Medvoščanom, da bodo spremembe izvedli tako, da jih bodo uporabniki karseda najmanj občutili. Tako uporabnikom ni treba urejati nobenih dodatnih soglasij, od JP VOKA Snaga bodo prejemali eno položnico (skupna položnica za oskrbo s pitno vodo ter odvajanje in čiščenje odpadne vode).
Tisti uporabniki, ki so pri JP VOKA Snaga že prijavljeni na prejemanje elektronskega računa ali imajo plačilo urejeno preko direktne bremenitve za račun za odvajanje in čiščenje odpadne vode ter storitve za greznice in malih čistilnih naprav, bodo račune še naprej prejemali na enak način. Vse morebitne spremembe, povezane z obračunom storitve, pa bodo uporabniki urejali po izdaji prvega računa za storitev oskrbe s pitno vodo, to je v začetku februarja 2022 za opravljene storitve v januarju 2022.
Z obračunom storitev za januar bodo uporabniki prejeli tudi pisno informacijo, kako bodo v letu 2022 obveščeni ob neskladnosti in zdravstveni neustreznosti pitne vode in drugih motnjah na vodovodnem sistemu. Po 1. januarju 2022 bo nujne klice za storitve oskrbe s pitno vodo sprejemala dežurna služba 24 ur dnevno na telefonski številki 01 58 08 112.

Uporabnikom sta na voljo na brezplačni telefonski številki 080 8652 ali številki 01 58 08 100 in na e-naslovu vokasnaga@vokasnaga.si. Informacije o motnjah na vodovodnem sistemu objavljajo na spletni strani v rubriki Motnje na vodovodnem sistemu.

Uporabniki, ki se želijo prijaviti na sistem obveščanja (s SMS in e-pošto) ob motnjah na vodovodnem sistemu, lahko že danes izpolnijo e-obrazec na spletni strani https://www.vokasnaga.si/voka-elista-prijava. Za prijavo potrebujejo številko odjemnega mesta, ki je že na dosedanjem računu za obračun storitve odvajanja in čiščenja odpadne vode.

Aktualne in poglobljene informacije objavljajo na spletni strani www.vokasnaga.si in na Facebook profilu JP VOKA Snaga.


 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:40 28. December 2021.

    In kaj bodo imeli od tega Ljubljančani. A bo za njih sedaj voda cenejša, kje je ekonomija za tak posel. …

  • 10:01 28. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.