Šestnajst zlatih, trije diamantni maturantje

Foto: Gimnazija Kranj
Foto: Gimnazija Kranj
V deveti generaciji mednarodne mature na Gimnaziji Kranj je kar 16 zlatih maturantov, med njimi trije diamantni z doseženimi vsemi točkami. Povprečje je visokih 41,41 točk od možnih 45, kar je krepko nad svetovnim povprečjem.
Oglej si celoten članek

Tudi letos maturantje Gimnazije Kranj presenečajo in navdušujejo. Rezultati splošne mature sicer še niso znani, ti bodo uradno objavljeni 12. julija, smo pa izvedeli, da so se ponovno odlično izkazali maturantje mednarodne mature. Maja 2021 je bil delež tistih, ki so mednarodno maturo uspešno opravili, znova stoodstoten, med njimi je večina 4-letno pot na Gimnaziji Kranj zaključila z odliko.

Zlatih maturantov mednarodne mature je letos kar 16 od skupno 22 (ti so dosegli vsaj 4o točk izmed 45 možnih), trije izmed njih so dosegli prav vse točke in si prisvojili naslov diamantnih maturantov. Diamantni maturantje mednarodne mature na Gimnaziji Kranj so Maruša Kristan, Pia Kristanc, Maj Marcel Škof, zlati maturantje so postali Klara Babič, Vida Babič, Hana Brezar, Simon Bukovšek, Lovrenc Cvijić, Marcel Čarman, Tara Gantar, Eva Igličar, Špela Koprivnikar, Leja Meglič, Luka Perc, Nives Rupnik in Tjaša Sušnik.

Visoko nad svetovnim povprečjem

Povprečje 41,41 točke (sicer le 0,28 točke nižje od lanskoletnega – 41,64 točke) je izrazito izstopajoče tudi v svetovnem merilu. Mednarodno maturo je letos po svetu opravilo 140.000 dijakov, svetovno povprečje je bilo okoli 30 točk.

Tudi glede uspešno opravljene mednarodne mature so kranjski gimnazijci visoko nad povprečjem. V svetovnem merilu jo vsako leto uspešno opravi približno 79 % dijakov, na Gimnaziji Kranj odličnih 100 %.

»Z letošnjim rezultatom smo zelo zadovoljni, saj pomeni, da je mednarodna matura na Gimnaziji Kranj uveljavljen in nadpovprečno uspešen program. Že od vsega začetka so naši rezultati nad svetovnim povprečjem. Za Gimnazijo Kranj predstavlja program mednarodna matura dodatno merilo uspešnosti in odličnosti, ki šoli omogoča še kakovostnejše pedagoško in izobraževalno delo,« je uspeh komentirala Nataša Kne, koordinatorka mednarodne mature na Gimnaziji Kranj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:17 8. Julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.