Škofja Loka: Smreke pred samostanom bodo posekali

Foto: Občina Škofja Loka Smreka, lubadar, kapucinski samostan v Škofji Loki Foto: Občina Škofja Loka Smreka, lubadar, kapucinski samostan v Škofji Loki
Jutri, 31. avgusta, zjutraj bodo pred kapucinskim samostanom v Škofji Loki izvajalci na pobudo lastnikov odstranili smreke, ki jih je napadel lubadar. Žal je le tako moč zaščititi vse drugo drevje v bližini, so danes sporočili iz Občine Škofja Loka.
Oglej si celoten članek

Kot pojasnjujejo iz občine, so strokovnjaki, ki so jih angažirali lastniki, ugotovili, da je smreke pred samostanom napadel lubadar, zato so odredili posek. Občina Škofja Loka je kljub temu, da gre za smreke na zasebnem zemljišču, prosila lastnike, če lahko ogled opravi še strokovnjakinja - arboristka, ki delo opravlja za občino. Žal je na ogledu tudi ona ugotovila enako, to je, da je smreke napadel lubadar, zato jih je treba čim hitreje odstraniti.

Foto: Občina Škofja Loka Smreka, lubadar, kapucinski samostan v Škofji Loki

"Po besedah strokovnjakov je treba to izvesti čim hitreje in tako potencialno zaščititi drevje v okolici. Lubadar rad napade starejše smrekove sestoje, ki so oslabljeni zaradi različnih vzrokov, med njimi je tudi suša. Možnost povečuje nadpovprečno toplo ter dolgo poletje in še nekateri drugi dejavniki," so še navedli iz Občine Škofja Loka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.