Slovenska bakla v soboto v Kranju

Foto: MOK Slovenska bakla, ki napoveduje olimpijske igre v Tokiu, bo v soboto potovala po Kranju.
Foto: MOK Slovenska bakla, ki napoveduje olimpijske igre v Tokiu, bo v soboto potovala po Kranju.
Slovenska bakla, projekt Olimpijskega komiteja Slovenije, ki napoveduje olimpijske igre v Tokiu, počasi zaključuje svojo pot po vseh 212 slovenskih občinah. V soboto, 17. julija, jo bo med 17. uro in 18.30 gostil Kranj. Po Mestni občini Kranj jo bodo ponesli lokalni športniki in športnice.
Oglej si celoten članek

Svojo pot bo bakla kot simbol povezovanja začela pri olimpijskem bazenu v Športnem centru Kranj, končala pa na Slovenskem trgu. Prva jo bo nosila nekdanja alpska smučarka Petra Robnik, ki jo bo predala plavalki Tjaši Vozel, ta pa naprej kolegu iz bazena Petru Johnu Stevensu. Nosilci bakle bodo še Aljaž Troppan (vaterpolo), Jošt in Marko Klančar (smučanje prostega sloga), Eva Zalokar, Max Stollecker, Nika Por (vsi trije tenis), predstavniki Košarkarskega kluba Triglav Kranj, predstavnice Ženskega košarkarskega kluba Triglav, nogometaši Triglava, atletinja Tina Čarman, MTB klub Kranj, lastnica olimpijskega brona v Sočiju 2014, nekdanja smučarska tekačica Vesna Fabjan, odbojkarice, odbojkarji, Kolesarski klub Triglav Kranj, nekdanja smučarska tekačica Maja Benedičič in parašportnik Oliver Jangelov.

Baklo bo pospremilo spremljevalno vozilo Medobčinskega inšpektorata Kranj. Med nosilci pa bo tudi podžupan MOK Janez Černe, ki bo baklo prevzel pred Bežkovo vilo in jo nesel do Slovenskega trga, kjer bo ob koncu dogodka nagovoril zbrane. Udeležence in udeleženke dogodka bo pozdravila tudi nekdanja judoistka, olimpijska zmagovalka v Londonu 2012 Urška Žolnir v vlogi ambasadorke projekta.

Slovenska bakla bo pot po Sloveniji končala 23. julija na Koroškem – na dan, ko se bodo v Tokiu začele olimpijske igre (te bodo potekale med 23. julijem in 8. avgustom). Na najprestižnejšem športnem tekmovanju na svetu bodo nastopili tudi trije kranjski športniki: Mia Krampl (športno plezanje), Jan Polanc (cestno kolesarstvo) in Tanja Žakelj (gorsko kolesarstvo).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.