Sodobna zobna poliklinika v Kranju

Foto: PR ZD Kranj Simbolično odprtje: od leve proti desni Matjaž Rakovec, župan Mestne občine Kranj kot ene od ustanoviteljic ZD Kranj, direktorica ZD Kranj Lilijana Gantar Žura in direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Matjaž Žura.
Foto: PR ZD Kranj Simbolično odprtje: od leve proti desni Matjaž Rakovec, župan Mestne občine Kranj kot ene od ustanoviteljic ZD Kranj, direktorica ZD Kranj Lilijana Gantar Žura in direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Matjaž Žura.
Danes, 20. decembra, so v Zdravstvenem domu Kranj na Gosposvetski ulici odprli prenovljeno zobno polikliniko. Gre za še zadnjo naložb v vrsti prenov stavbe in ambulant, v okviru katere so zamenjali tudi vse inštalacije v vseh treh nadstropjih.
Oglej si celoten članek

Obnova notranjosti 40 let stare stavbe zobne poliklinike, ki je bila energetsko obnovljena že pred štirimi leti, je potekala od letošnjega avgusta do novembra. Tako se zdaj v Kranju zares lahko pohvalijo s sodobno ambulanto za nujne primere oziroma zobno dežurno urgenco. Z novo opremo in novim zobozdravstvenim stolom bo možno izvajati kakovostno zdravljenje akutnih primerov po zadnji strokovni praksi, so danes napovedali iz ZD Kranj. Vrednost naložbe je 380 tisoč evrov.    

Obnovljeni prostor ima veliko svetlobe in je prehoden. Novi so sanitarni prostori za odrasle, uredili so še sanitarije, prilagojene otrokom.
Pri prenovi so pridobili prostor za dve dodatni ambulanti, v katerih bosta v prihodnje ortodontska in še ena ordinacija za specialistična zdravljenja.

V polkletnem pritličju je nova sodobna dežurna ambulanta, ki bo začela delovati v naslednjem tednu.

Na Zobni polikliniki Kranj v javnem delu sistema deluje osem ambulant in osem zobozdravnic. Koncesionarji zasedajo še šest ambulant in tri zobozdravstvene laboratorije. V javni mreži so še ambulante v Stražišču in Cerkljah ter po več osnovnih šolah. "Smo največji javni zobozdravstveni center na Gorenjskem. Zdravstveni dom Kranj sicer izvaja primarno zobozdravstveno oskrbo za odrasle, otroke in mladino, na sekundarni ravni pa specialistična zdravljenja s področja pedontologije, ortodontije in endodontije," so še poudarili ob današnjem slovesnem odprtju. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.