Športni duh zavzel ulice Kranja

Foto: MOK Olimpijska bakla, ki napoveduje bližajoče se olimpijske igre, je potovala tudi po gorenjski prestolnici.
Foto: MOK Olimpijska bakla, ki napoveduje bližajoče se olimpijske igre, je potovala tudi po gorenjski prestolnici.
Slovenska bakla, projekt Olimpijskega komiteja Slovenije, ki napoveduje olimpijske igre v Tokiu, se je minuli konec tedna ustavila tudi v Mestni občini Kranj. V mesto je ponesla pravi športni duh in odlično razpoloženje, ki so ga bili deležni številni – od najmlajših kranjskih športnikov do olimpijcev, naključnih obiskovalcev in gostov.
Oglej si celoten članek

Slovenska bakla je po mestu naredila kar lepo pot, njeni nosači pa so bili številni znani in (zaenkrat še) manj znani športniki in športnice Mestne občine Kranj. Baklina pot se je začela pri olimpijskem bazenu v Športnem centru Kranj, kjer so bili njeni varuhi plavalci, nadaljevala pa na letnem kopališču v rokah vaterpolistov. Dalje se je ustavila na teniškem, košarkarskem in nogomentem igrišču, nato pa so jo prevzeli še gorski in cestni kolesarji.

Pot je nadaljevala kar v višino. Športna plezalca Anže Peharc in Mia Krampl – tekmovalko z Golnika čaka v Tokiu v začetku avgusta olimpijska premiera – sta ponesla baklo tudi na vrh plezalne stene. Pred Bežkovo vilo je baklo sprejel podžupan Mestne občine Kranj Janez Černe in jo ponesel do končne lokacije na Slovenskem trgu.

Tam je imel tudi kratek govor, v katerem je s ponosom poudaril, da lahko na Kranj, mesto športa, športniki in športnice vedno računajo. »Prav poseben občutek je držati v rokah veličastno slovensko baklo, ki povezuje, izraža jekleno voljo in napoveduje olimpijske igre v Tokiu. V Kranju, mestu športa, na športnike in športnice nikoli ne pozabimo,« je povedal in omenil med epidemijo realizirana dva pomembna  projekta, vredna več kot dva milijona evrov. »Na stadionu v ŠC Kranj smo postavili nove reflektorje, uredili novo tartansko stezo s certifikatom Svetovne atletske zveze in tekmovališča za posamezne discipline. Kupili smo tudi nov balon, ga postavili preko rokometnega igrišča in začrtali atletske steze. Vse to, da bi športnikom olajšali treninge in jim pomagali do najvišjih ciljev. Tudi olimpijskih. Naj nas duh slovenske bakle povezuje vsak dan,« je zbranim povedal v družbi podžupana Roberta Nograška in slovenskim olimpijcem v Tokiu zaželel veliko uspeha.

Še posebej je srečo in uspehe zaželel dvema predstavnikoma Mestne občine Kranj, ki bosta tekmovala na največjem športnem tekmovanju. To sta že omenjena športna plezalka Mia Krampl in kolesar Jan Polanc. »Želimo jim, da na zanje letos najpomembnejši dan pokažejo vse, kar znajo in zmorejo. Mi pa jih bomo glasno spodbujali od daleč,« jima je zaželel podžupan Kranja.

Med nosilci bakle so bili še Petra Robnik, Tjaša Vozel, Peter John Stevens, bronasta olimpijka Vesna Fabjan, Maja Benedičič, Tina Čarman, Aljaž Troppan, Jošt in Marko Klančar, Eva Zalokar, Nika Por, Max Stollecker, Oliver Jangelov in drugi. Iz Francije, kjer je včeraj nadvse uspešno zaključil prestižno dirko Tour de France, se je po telefonu oglasil kranjski kolesarski as Matej Mohorič, zmagovalec dveh etap letošnje francoske pentlje.

Ambasadorka projekta je nekdanja olimpijska zmagovalka Urška Žolnir. Slovenska bakla bo po državi potovala še nekaj dni. Njena končna destinacija bo na Koroškem, 23. julija – na dan, ko se bodo pričele olimpijske igre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.