Stevens in Boškan uspešna v Kazanu

Foto: PK Triglav Kranj Evropskega prvenstva v kratkih bazenih sta se udeležila tudi dva plavalca PK Triglav.
Foto: PK Triglav Kranj Evropskega prvenstva v kratkih bazenih sta se udeležila tudi dva plavalca PK Triglav.
Na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih v Kazanu sta uspešno nastopila tudi plavalca PK Triglav Kranj – Peter John Stevens in Sašo Boškan pod vodstvom trenerja Luke Berdajsa.
Oglej si celoten članek

Sašo Boškan se je na evropskem prvenstvu, ki je potekalo med 2. in 7. novembrom v ruskem Kazanu, pomeril v disciplinah 400, 200 in 100 metrov kravl, Peter John Stevens na 100 in 50 metrov prsno.

Slednji je v 25-metrskem bazenu z dosežkom 26,19 osvojil sedmo mesto v disciplini 50 metrov prsno. Zmagal je Belorus Ilja Šimanović, ki je s 25,25 izenačil tudi svetovni rekord Južnoafričana Camerona van der Burgha. Na 100 metrov prsno je Stevens z osebnim rekordom 57.92 nastopil v polfinalu in na koncu osvojil 13. mesto ter s tem tudi najboljšo uvrstitev v karieri.

Boškan se je najvišje uvrstil na 20. mesto v disciplini 400 kravl, na pol krajši razdalji pa je odplaval osebni rekord 1.46.63 in se najbolj približal polfinalnemu nastopu.

Med 16. in 21. decembrom plavalce že čaka nova preizkušnja – svetovno prvenstvo v Abu Dabiju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.