Število smrti na gorenjskih cestah kar enkrat večje

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami.
Oglej si celoten članek

Na cesti Lesce – Bled sta dva udeleženca z osebnima avtomobiloma trčila zaradi prekratke varnostne razdalje. V Škofji Loki pa je voznik z avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti trčil v moped. Gorenjski  policisti  so sicer letos obravnavali precej več prometnih nesreč kot lani, in sicer 767. Lani so jih obravnavali 709. Številko huje poškodovanih je približno enako. Letos jih je bilo 35, lani pa 34. Ob tem so letos policisti obravnavali še 165 lažje poškodovanih, lani jih je bilo 186.

Še enkrat več udeležencev v prometnih nesrečah pa je letos žal umrlo. Tako je lani na gorenjskih cestah v tem času umrlo 5 udeležencev, letos pa že kar 10. V  dveh  nesrečah sta umrla po dva udeleženca. Gre za prometno nesrečo v Podtaboru in zadnjo hudo nesrečo na gorenjski avtocesti.

Največ  prometnih  nesreč  se  je  zgodilo  zaradi  nepravilnega  premika z vozilom,  prehitre  vožnje, nepravilne strani oziroma smeri vožnje in neupoštevanja pravil  o  prednosti.  Vsako  deseto  prometno  nesrečo povzroči voznik pod vplivom  alkohola. »Gorenjski policisti so letos ugotovili tudi preko 15.000 kršitev  prometnih  pravil,  največ zaradi prekoračene hitrosti. Iz prometa   so  zaradi  alkohola  izločili  512  udeležencev,  54  pa  zaradi prepovedanih  drog.  Pozivamo  k  varni  udeležbi  v  prometu in izogibanju okoliščinam,  ki  bi  lahko  pomenila tveganja za ljudi, promet in okolico. V  tem tednu poteka tudi akcija »varnostni pas«, policisti pa bodo izvajali tudi posamezne poostrene nadzore,« so ob tem sporočili iz kranjske Policijske uprave.

 

Obravnavali so več sumljivih moških

Na Trati so policisti preverjali prijavo o nekaj sumljivih osebah med vozili na parkirišču. Policisti so jih izsledili in niso ugotovili posebnosti. Šlo je za občane. Sumljivega moškega so prijavili tudi v Križah pri Tržiču, ki naj bi fotografiral delovne stroje. Moškega so izsledili, tudi v tem primeru pa niso ugotovili kakšnih posebnosti.

Ponoči so jeseniški policisti preverjali prijavo o pogrešani osebi. Ženska naj bi se izgubila na poti iz Golice proti Javorniškemu rovtu. Ustrašila se je teme, dežja in oglašanja živali. Pot je sicer nato našla že sama, bila pa je ustrezno opremljena. Medtem pa so škofjeloški policisti obravnavali občana, ki je z drznim vedenjem proti svojcu kršil javni red in s prekrški nadaljeval tudi med policijskim postopkom. Policisti so ga pridržali do streznitve in proti njemu vodijo prekrškovni postopek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:50 5. Julij 2022.

    Namesto, da policaji igrajo v pisarnah pasijanso na računalnikih, naj gredo rajš mal na ceste in ulice, kjer se dogaja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.