Štirje hudo poškodovani: tri smučarke in gozdar

Foto: M. Ha. Smučanje v Kranjski Gori, fotografija je simbolična.
Foto: M. Ha. Smučanje v Kranjski Gori, fotografija je simbolična.
Danes, v nedeljo, dopoldne si je na Zelenici, občina Tržič, turna smučarka zlomila ključnico, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito. Še dve nesreči na smučišču v Kranjski Gori sta se zgodili v soboto.
Oglej si celoten članek

Kot navajajo, so klic o poškodovani smučarki na Zelenici dobili ob 8.38. Posredovali so gorski reševalci GRS Tržič in GRS Kranj, dežurna ekipa za reševanje v gorah GRS Brnik in helikopter Slovenske vojske. Poškodovano smučarko so oskrbeli, helikopter jo je prepeljal v Splošno bolnišnico Jesenice.

Kranjskogorski policisti so v soboto ločeno obravnavali dve nesreči na smučišču, v katerih sta se prav tako hudo poškodovali smučarki, so danes v pregledu dogodkov navedli s Policijske uprave Kranj. Prva je padla okoli 14. ure, druga ob 15. 30. Na kraju sta obema najprej nudila pomoč reševalec na smučišču in nadzornik. Prvo, hudo poškodovano, po dosegljivih podatkih si je poškodovala nogo, je v Splošno bolnišnico Jesenice odpeljala ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika, v kateri je tudi policist gorske policijske enote. Drugopoškodovano, tudi njene poškodbe so bile, kot so navedli s PU Kranj, posebno hude, je na kraju pomagalo oskrbeti še zdravstveno osebje. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v zdravstveno ustanovo.

Drevo pri padanju spremenilo smer

Včeraj, okoli 9. ure pa se je pri podiranju dreves v gozdu v bližini naselja Selca, občina Železniki, hudo poškodoval občan. Poškodovanca so oskrbeli prostovoljni gasilci PGD Železniki in ga prenesli do reševalnega vozila Nujne medicinske pomoči Škofja Loka. Reševalci pa so ga odpeljali v zdravstveno ustanovo. S Policijske uprave Kranj so v zvezi z nesrečo v gozdu danes pojasnili, da je drevo med padanjem spremenilo smer in poškodovalo moškega, ki je sicer uporabljal vsa zaščitna sredstva za delo v gozdu, poškodovalo. Policisti bodo o dogodku obveščali pristojno državno tožilstvo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.