S helikopterja med prevozom padel nevaren tovor

Foto: Profimedias Na fotografiji Bohinjsko jezero z okolico.
Foto: Profimedias Na fotografiji Bohinjsko jezero z okolico.
Danes se je malo pred 13. uro nad Rudnim poljem blizu smučišča Viševnik v občini Bohinj zgodila nesreča: pri helikopterskem prevozu je v gozdu strmoglavil tovor, ki je vseboval nevarne snovi, navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.
Oglej si celoten članek

Po dosegljivih podatkih je helikopter tovoril baterije za sončne celice s koče na Planiki. Približno 500 metrov pred pristankom se je zlomila lesena paleta.

Posredovali so prostovoljni gasilci z Bleda in iz Bohinjske Bistrice: z vpojnim sredstvom so posuli približno 50 kvadratnih metrov onesnažene površine, pospravili razbitine in prenesli del tovora do ceste oziroma vozil služb, ki bodo poskrbele za predelavo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:17 1. September 2021.

    na vraga, zdej se bodo pa jučki na pokljuk kar z detektorjem kovin nabiral...

  • 19:45 1. September 2021.

    Vse za okolje, a?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.