Temperaturo po novem meri aparat

Foto: Janez Černe
Foto: Janez Černe
Ob trenutni epidemiološki situaciji je v podjetjih priporočeno merjenje temperature pri vstopu v prostor. Številna podjetja se tega poslužujejo, tiste, pri katerih pa zaznajo povišano temperaturo nad 37,5, pa jih napotijo domov. V stavbi Mestne občine in Upravne enote Kranj po novem za merjenje temperature skrbi sistem za samodejno preverjanje temperature.
Oglej si celoten članek

Ob vstopu v stavbo Mestne občine in Upravne enote Kranj so postavili poseben aparat, na katerem lahko tako zaposleni kot tudi obiskovalci izmerijo svojo telesno temperaturo. Kot je znano, za povišano velja višja temperatura od 37,5 stopinje. Gre za pomemben podatek v trenutnih epidemioloških razmerah. Kot je včeraj na vladni novinarski konferenci povedala Irena Grmek Košnik iz kranjskega NIJZ, so namreč številni Gorenjci v službo hodili bolni in s tem hitro širili okužbo z novim koronavirusom. Nova naprava za merjenje temperature v stavbi kranjske občine in upravne enote, ki jo je za približno 2.800 evrov kupila Mestna občina Kranj, meri na devetih točkah obraza in prepozna povprečno temperaturo.

V stabi občine in upravne enote redno skrbijo za dezinfekcijo prostorov

Na Mestni občini in Upravni enoti Kranj je bilo do sedaj skupno okuženih okrog 15 oseb. V občinski stavbi od prejšnjega ponedeljka do preklica poteka tudi razkuževanje pisarn in prostorov, v katerih so se nahajale okužene osebe. Gre za preventivni ukrep proti širjenju virusa na ostale zaposlene. "Zaposlene sicer z rednimi županovimi »okrožnicami« ves čas pozivamo k obveznemu nošenju mask, medsebojni razdalji in razkuževanju rok. V prvi polovici oktobra smo jih opozorili, da ni več skupnih malic. Prav tako smo jih pozvali, da v primeru slabega počutja to sporočijo nadrejenemu in zapustijo delovno mesto. V skrbi za varovanje zdravja zaposlenih in preprečevanje širitve covid-19 smo s ponedeljkom, 19. oktobrom, začeli z uvajanjem izmeničnega dela od doma. Tovrsten način dela se je uveljavljal najprej pri tistih, ki delajo v pisarnah, v katerih sta po dva ali več zaposlenih. Tiste, ki delajo v stavbi, pa smo pozvali, naj delajo izključno v pisarni in s sodelavci komunicirajo po telefonu in prek e-pošte ter se v največji možni meri izogibajo osebnemu stiku," še pojasnjujejo na kranjski občini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.