Testiranje s hitrimi testi tudi v sredo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Z množičnim testiranjem s hitrimi antigenskimi testi bodo nadaljevali tudi jutri, v sredo, 30. decembra, v številnih slovenskih krajih. Testiranje danes še do 17. ure poteka v šotoru na Slovenskem trgu v Kranju, zaradi dobrega odziva pa bo potekalo tudi jutri, v sredo, od 9. do 17. ure.
Oglej si celoten članek

Zanimanje za testiranje s hitrimi testi na okužbo z novim koronavirusom je po štirih dneh v Kranju še vedno veliko, zato se bo izvajalo tudi v sredo, 30. decembra, od 9. do 17. ure.
Kot smo že poročali, se je testiranja v Kranju prejšnji sredo in četrtek skupaj udeležilo 650 ljudi, včeraj pa še 316. Danes do 11. ure se je testiranja na Slovenskem trgu udeležilo približno sto ljudi.

Na odvzem brisa se ni treba posebej naročati. S seboj je treba imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Nujno je upoštevanje zaščitnih ukrepov, predvsem varnostne razdalje.

Na Gorenjskem bo množično testiranje v sredo, 30. decembra, v Športni dvorani Poden v Škofji Loki od 9. do 17. ure, v avli Kulturnega doma Jože Ažman v Bohinjski Bistrici od 9. do 16. ure, v nekdanji lekarni v Cerkljah na Gorenjskem (Trg Davorina Jenka 13) od 9. do 17. ure, v Gorjanskem domu v Gorjah od 9. do 17. ure in v Osnovni šoli Naklo (Glavna cesta 47, vhod pri ambulanti, izhod pri glavnem vhodu) od 10. do 17. ure.

Občutek lažne varnosti

Z ministrstva za zdravje vse tiste, ki so bili na testu pozitivni, pozivajo, naj gredo po testiranju domov in se nemudoma izolirajo. Od doma naj potem kontaktirajo svojega izbranega zdravnika."Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste čez dve uri že lahko pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila," je zapisano na spletni strani ministrstva za zdravje, kjer je tudi objavljen aktualni seznam lokacij množičnega testiranja.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.