Prometne nesreče, zdrsi, nevarnost plazov ...

Foto: Bralec
Foto: Bralka
Razmere na Gorenjskem so prave zimske, zato je treba prilagoditi hitrost vožnje in imeti večjo varnostno razdaljo. Policija poziva k previdnosti. Vozila naj bodo očiščena, vidljivost iz vozila pa mora biti maksimalna. Policisti so v 24 urah obravnavali 10 prometnih nesreč, od teh eno s telesnimi poškodbami.
Oglej si celoten članek

Od začetka včerajšnjega sneženja so gorenjski policisti obravnavali sedem prometnih nesreč z materialno škodo in več dogodkov zaradi zdrsa tovornih vozil, so danes zjutraj sporočili s Policijske uprave Kranj.
V Podvinu je voznica zapeljala s ceste. Na cesti Lesce–Bled sta udeleženca trčila zaradi prekratke varnostne razdalje.

Na avtocesti pri Radovljici in v Škofji Loki pa sta voznici nesrečo povzročili zaradi neprilagojene hitrosti vožnje. V Škofji Loki, bolj natančno v naselju Sv. Barbara, se je vozilo prevrnilo v potok, pomagali so domačini. Te štiri nesreče so se zgodile v razmiku nekaj minut med 18.27 in 18.33.

Uro pozneje sta dve vozili trčili v Šenčurju.
Ponoči sta bili nesreči še na avtocesti pri Brniku in na območju Tržiča. Težave tovornih vozil oziroma zdrse so policisti obravnavali na avtocesti.
V Kranju so policisti včeraj obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami: v drog javne razsvetljave je trčila voznica.

Zelo nevarno v gorah

V gorah je 3. stopnja nevarnosti proženja snežnih plazov, nad 1700 metri pa je (lokalno) nevarnost 4. stopnje. Četrta stopnja pomeni, da je proženje verjetno že pri manjši obremenitvi na mnogih strmih pobočjih. "Trenutne lavinske probleme je zelo težko prepoznati. Pozivamo k odgovornim odločitvam!" opozarjajo s Policijske uprave Kranj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.