Trčila na Zlatem polju

Foto: M. Ha.
Foto: M. Ha.
Včeraj, 3. januarja, sta okoli 17. ure na Koroški cesti na Zlatem polju v Kranju trčila voznika.
Oglej si celoten članek

S Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da sta voznika na Zlatem polju trčila zaradi prekratke varnostne razdalje in da se je en udeleženec nesreče lažje poškodoval. Proti povzročitelju poteka prekrškovni postopek.
Policija je ob tej nesreči opozorila, da na Zlatem polju poteka promet po tej glavni cesti nekoliko počasneje, kajti spomladi 2021 so zaradi varnejšega zavijanja iz Struževega dodali semafor. "Pozivamo k vožnji na ustrezni varnostni razdalji, ki mora omogočiti varno ustavitev v vseh razmerah," so opozorili s PU Kranj.

Gorenjski policisti so sicer včeraj obravnavali še tri prometne nesreče, pa tudi dva poskusa vloma: v stanovanjsko hišo v Bohinju in v pomožni objekt v Cerkljah. Na Kidričevi cesti v Kranju pa je nekdo iz kleti ukradel električni skiro.

Reševanja v Udinborštu, na Kredarici in Kaninu

V Tenetišah v Udinborštu pa si je včeraj okoli 11. ure sprehajalka zlomila nogo. Poškodovala se je pri padcu zaradi spolzkih gozdnih tal, so navedli policisti. Poklicni gasilci GARS Kranj so poškodovanko oskrbeli, prenesli do vozila in jo odpeljali v Zdravstveni dom Kranj, so zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Delo pa so imeli včeraj zjutraj tudi reševalci na Kredarici. Reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRZS-HNMP z Brnika so oskrbeli planinca, ki se je poškodoval že 2. januarja. Z vojaškim helikopterjem so ga prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Jesenice.

Omenjena dežurna ekipa z Brnika je takoj nato pomagala še smučarki, ki se je okoli 11. ure poškodovala pri smučanju na Kaninu. V bolnišnico jo je odpeljal helikopter Slovenske vojske.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.