Tudi na pohodu je treba upoštevati ukrepe

Lepo vreme v naravo še vedno privablja številne obiskovalce. Med bolj obljudenimi točkami v Mestni občini Kranj ostaja Jošt. Ob tem pa se pogosto zastavlja vprašanje, koliko se ljudje držijo pravil glede ukrepov zaradi epidemije koronavirusa.
Oglej si celoten članek

Tudi pri rekreaciji je zaradi širjenja okužb z novim koronavirusom treba upoštevati predpisane ukrepe. Maske v tem primeru ni potrebno nositi, če je med rekreativci zagotovljena najmanj 3-metrska razdalja. Lepo in toplo vreme pa v naravo še vedno privablja številne ljudi. V Kranju je tako ob koncih tedna predvsem veliko pohodnikov na priljubljenem Joštu. Med tistimi, ki preverjajo upoštevanje sprejetih ukrepov, so tudi redarji. Kot pa ob tem pojasnjujejo na Mestni občini Kranj, kar se upoštevanja priporočil tiče, redarji v gozdovih nimajo izvirne pristojnosti, zato tam nadzora ne izvajajo, torej posledično ne izrekajo kazni. Dodali so, da sicer medobčinski redarji prejemajo prijave glede nepravilno parkiranih vozil pod Joštom in tudi ukrepajo. Na Mestni občini Kranj opozarjajo, naj imajo pohodniki in drugi obiskovalci v mislih, da na sprehajalnih in planinskih poteh niso sami ter naj bodo zato uvidevni do drugih sprehajalcev in pohodnikov, skrbni do okolja ter upoštevajo tudi vse sprejete ukrepe glede preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom. oleg tega večina poti poteka po zasebnih zemljiščih, zato naj imajo do tuje lastnine in dejstva, da jo lahko uporabljajo v rekreativne namene in za sproščanje, spoštljiv odnos. Pozorni naj bodo tudi na to, kje parkirajo osebne avtomobile.

Iz kranjske občine so ob tem še sporočili, da je danes do 16h zaradi asfaltiranja del ceste proti Joštu, na odseku med Čepuljami in Planico. S posegom bodo saniranih 70 metrov cestišča, ki je bilo že nevarno posedeno, ob tem pa bo urejeno tudi odvodnjavanje, da ne bo več prihajalo do poškodb, zastajanja vode in pozimi poledice.

Poziv k upoštevanju ukrepov tudi na igriščih

Zaradi visokega števila obolelih za covid-19 so v Mestni občini Kranj prejšnji konec tedna zaprli športna in šolska igrišča. Pristojni so jih ogradili s trakovi in tudi tako sporočili, da do nadaljnjega niso za uporabo. Medobčinski inšpektorat Kranj je napovedal poostren nadzor nad uporabo tovrstnih objektov. Mnogi ukrep upoštevajo, kar pa ne velja za nekatere predele Kranja. Civilna zaščita Mestne občine Kranj zato občanke in občane poziva, naj ne uporabljajo igrišč v Šorlijevem naselju, Parku Jojo, pri Osnovni šoli Staneta Žagarja in enoti Kranjskih vrtcev Najdihojca. Pri tem naprošajo predvsem starše, naj svojim otrokom pojasnijo, kako resna je situacija v povezavi s covid-19; da ne bo trajala večno in da je zato izrednega pomena nekaj časa potrpeti ter s tem izraziti solidarnost do vseh članov skupnosti, v kateri bivajo. Tiste, ki se zadržujejo ob zaprtih igriščih, pozivajo, naj ne trgajo trakov, s katerimi so ograjena igrišča, naj ne plezajo čez ograje, naj ne povzročajo škode in naj upoštevajo opozorila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.