Tudi v Kranju brezplačen mestni promet

Foto: Klemen Razinger
Foto: Klemen Razinger
Od 1. junija bodo upokojenci, osebe, starejše od 65 let, invalidi in vojni veterani, ki imajo brezplačno vozovnico za javni promet na območju Slovenije, lahko brezplačno uporabljali tudi mestni promet v Kranju.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za infrastrukturo je konec aprila ugodilo pobudi Mestne občine Kranj (MOK), naj tako kot v Ljubljani in Mariboru tudi v ostalih mestnih občinah zagotovi brezplačni mestni prevoz za starejše in invalide. Ta pravica bo zdaj med drugim tudi v Kranju v veljavi od srede, 1. junija 2022.

Vsem upokojencem, osebam starejšim od 65 let, invalidom, imetnikom evropske kartice ugodnosti za invalide in vojnim veteranom, ki že imajo rdečo kartico oziroma kartico za integriran javni potniški promet (IJPP) in vozovnico za območje Slovenije, se bo nova vozovnica za mestne promete zapisala na kartico avtomatsko ob prvi vožnji z medkrajevnim prevozom ali mestnim prevozom. »Potnik naj za zanesljiv zapis drži kartico na terminalu od tri do pet sekund,« so ob tem opozorili pri podjetju Arriva Slovenija, ki na območju MOK izvaja mestni promet.

Vsi omenjeni upravičenci, ki doslej še niso uveljavljali pravice do vozovnice za območje Slovenije, pa lahko na enem od prodajnih mest oddajo vlogo za brezplačno vozovnico, pri čemer se morajo izkazati z osebnim dokumentom ter tako prejmejo kartico in vozovnici za območje Slovenije in za vključene mestne prevoze. Cena rdeče IJPP kartice sicer stane 3 evre.

Dodajmo še to, da bo brezplačen mestni promet za upravičence od jutri omogočen tudi na Jesenicah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.