"Ujeti te trenutke, je tista čarobnost ..."

Foto: Lado Kraljič Toskana, zlata FDJP, bienale Pokrajina 2021 Foto: Damir Gizdavčić Osamljena klop, nagrada Zlata FDJP, bienale Pokrajina 2021 Foto: Vincenc Nemanič Samotno drevo, najboljša slovenska krajina, razstava Pokrajina 2021 Foto: Aleš Klabus Popolna zima, Zlata FZS, bienale razstave Pokrajina 2021 Foto: Milan Malovrh Jutro, zlata FZS, bienale Pokrajina 2021
V Mestni hiši v Kranju si je mogoče do ponedeljka, 6. decembra, ogledati 142 izbranih fotografij 24. bienalne razstave Pokrajina 2021.
Oglej si celoten članek

Povzemamo, kaj je o tej razstavi v imenu organizatorjev zapisala predsednica Fotografskega društva Janez Puhar Kranj, Valerija Jenko, kajti uradnega odprtja razstave zaradi epidemioloških razmer ni bilo. "Vse od leta 1973 dalje si v Fotografskem društvu Janez Puhar Kranj prizadevamo, da bi na razstavi prikazali najboljše pokrajinske fotografije. Gre za temo, ki je za naše društvo že tradicionalna, hkrati pa nudi neverjetno raznolikost. Dejstvo je, da se pokrajina nenehno spreminja. Pomlad, poletje, jesen…, prav vsak izmed letnih časov nas preseneča s svojo neponovljivostjo, vsak trenutek je drugačen. Ujeti te trenutke, je tista čarobnost, ki nas, fotografe, neustavljivo privablja," je zapisala Valerija Jenko.

Letos se je na razpis odzvalo 49 avtoric in avtorjev, ki so se, kot je poudarila žirija, izkazali z veliko pestrostjo in tudi visoko umetniško ravnijo. Žirijo so sestavljali ddr. Damir Globočnik, Andreja Peklaj in Franc Ferjan, ocenili pa so 378 fotografij v dveh različnih temah: pokrajino v črno-beli in v barvni tehniki. Nagrajenim pa so, kot so nas obvestili iz Gorenjskega muzeja, že podelili medalje Fotografske zveze Slovenije in medalje ter pohvale Fotografskega društva Janez Puhar.

Fotografska razstava v Mestni hiši na Glavnem trgu 4 v Kranju je odprta od torka do nedelje med 10. in 18. uro.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.