V dveh dneh kar pet požarov v naravi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V zadnjih dveh dneh so policisti z gasilci na Gorenjskem obravnavali kar pet požarov v naravi, in sicer v Begunjah na Gorenjskem, Dvorski vasi, Todražu, Selcah in kraju Gozd nad Tržičem. Danes, v nedeljo, zjutraj pa je zagorelo v gozdu blizu Studorja v občini Gorenja vas - Poljane. Gasilci PGD Hotavlje, PGD Gorenja vas in PGD Trebija so pogasili požar, ki se je širil na več kot tisoč kvadratnih metrih.
Oglej si celoten članek

Največji med petimi travniškimi požari je bil včeraj, 12. marca, v Gozdu nad Tržičem. Tam je zagorelo zgodaj popoldne. Gasilci PGD Križe, Bistrica pri Tržiču in Tržič so požar na površini okoli 2,5 hektarja pogasili, pogorišče pa prekopali in zalili z vodo.

Blizu poldneva so včeraj travniški požar začeli gasiti tudi v Todražu v občini Gorenja vas - Poljane. Požar na površini okoli 600 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Gorenja vas.

V Srednji vasi v Bohinju in v Cerkljah na Gorenjskem pa je prišlo v soboto še do dimniškega požara. Škoda ni nastala.

Gasilci in policisti v teh dneh v naravnem okolju pozivajo k veliki previdnosti pred požari. Zaneti ga lahko že cigaretni ogorek in manjši ogenj, hitro pa se lahko razširi zaradi vetra. Zato opažen požar takoj prijavite na interventno številko 112.

Nevarnost zdrsov

V petek popoldne je pri Martuljških slapovih v občini Kranjska Gora zdrsnila planinka in se lažje poškodovala. Reševali so jo gorski reševalci GRS Kranjska Gora in helikopter Slovenske vojske.
V soboto popoldne pa je na območju Stola v občini Žirovnica zdrsnila še ena planinka in si poškodovala glavo. Gorski reševalci GRS Radovljica so jo s pomočjo združene dežurne ekipe HNMP-GRSZ Brnik in posadke z vojaškim helikopterjem oskrbeli na kraju dogodka in nato prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice na nadaljnje zdravljenje.

Policisti so v minulih dveh dneh obravnavali še tri smučarske nesreče zaradi zdrsa, trčenja med smučarjema in odpete smučke, iskali pa so tudi dve pogrešani osebi. Obe so izsledili in sta nepoškodovani.
    

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:42 14. Marec 2022.

    Uau, kar pet. Kaj pa to, da je bilo v SV delu slovenije prek 7 požarov?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.