Nočna intervencija v Kokri

Foto: Gasilci PGD Preddvor Intervencija v noči s 3. na 4. april 2023 v Kokri v občini Preddvor.
Foto: Gasilci PGD Preddvor Intervencija v noči s 3. na 4. april 2023 v Kokri v občini Preddvor.
Sinoči se je na cesto Kokra–Zgornje Jezersko v naselju Kokra, občina Preddvor, sprožil zemeljski plaz, zaradi česar je bila cesta približno dve uri pol popolnoma zaprta, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.
Oglej si celoten članek

Kranjski policisti so bili o zemeljskem plazu obveščeni okoli 23. ure. Prostovoljni gasilci iz Preddvora in Jezerskega ter vzdrževalci ceste Gorenjske gradbene družbe so cesto najprej zaprli z obeh strani, nato pa odstranili zemljino, kamenje in drevje, tako da je bila cesta spet normalno prevozna od 1.40 naprej.

Andraž Hafner iz PGD Preddvor je za Žurnal24 pojasnil, da je po mnenju gasilcev šlo bolj za podor drevja s koreninami in skal zaradi vetra kot pa zemeljski plaz.

Dva poškodovana v delovni nesreči

Škofjeloški policisti so včeraj popoldne obravnavali delovno nesrečo na gradbišču, v kateri sta se poškodovala dva delavca. Oba poškodovana so z reševalnim vozilom prepeljali v zdravstveno ustanovo. Za 30-letnega delavca, ki je upravljal s cevnim dovodom betona na gradbišče s tovornega vozila za prevoz betona, policisti zbirajo obvestila o vseh okoliščinah in vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper splošno varnost ljudi in premoženja. O vsem bodo policisti obveščali pristojno državno tožilstvo.

Vlom v skladišče in nenaseljeno hišo ter tatvina

Konec tedna je neznanec vlomil v skladišče podjetja na območju Tržiča in odnesel več predmetov v skupni vrednosti okoli 150 evrov. Še en nepridiprav pa je nasilno stopil v nenaseljeno hišo na Jesenicah in odnesel predmete v vrednosti okoli 600 evrov. Policisti v obeh primerih zbirajo obvestila o storilcu, vodijo predkazenski
postopek, o vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Iz rezervoarjev dveh parkiranih gradbenih strojev v Škofji Loki pa je prav tako čez konec tedna izginilo 300 litrov goriva v vrednosti približno 500 evrov.

Spet nasilje v družini, incident v lokalu

Škofjeloški policisti so včeraj popoldne obravnavali nasilje v družini, in sicer je bil 31-letnik nasilen nad svojo ženo. O dejanjih moškega policisti zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja.

Prekrškovni postopek pa vodijo kranjski policisti proti 27-letniku, ki se je sinoči nedostojno vedel do natakarja v gostinskem lokalu. Ker se ni umiril niti ob navzočnosti policistov in se je nedostojno vedel tudi do njih, so ga pridržali. Zoper njega pa vodijo zdaj prekrškovni postopek.

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.