V Kranju dodatne kolesarske površine

Foto: Mestna občina Kranj
Foto: Mestna občina Kranj
Celoviti rekonstrukciji Ceste Staneta Žagarja v Kranju je v prejšnjih dneh sledila še prometna preureditev Gregorčičeve ulice.
Oglej si celoten članek

Mestna občina Kranj je naročila, da so izvajalci od krožišča Bitcoin mimo Prešernovega gaja do Globusa zarisali kolesarske površine in ustrezno prilagodili oziroma dopolnili prometne znake. Kolesarske površine na Gregorčičevi ulici se navezujejo na obstoječe peš-kolesarsko območje starega mestnega jedra Kranja in nove pasove na Cesti Staneta Žagarja. S tem so se povezale v sklenjeno celoto.

Motoriziran enosmerni promet mimo Prešernovega gaja so dodatno umirili z omejitvijo hitrosti na 30 km/h in prepovedjo tovornega prometa ter avtobusov – izjema so šolski prevozi. Kolesarjem je na tem odseku v smeri vožnje proti centru namenjen kolesarski pas, v smeri proti krožišču Bitcoin pa kolesarski promet poteka kot souporaba prometnega pasu. Predvidoma v letu 2023 bodo na tem odseku izvedli tudi določene fizične prilagoditve prometnih površin, kot so premiki robnikov za zagotovitev še bolj primernih širin voznih pasov.

»Na Mestni občini Kranj vse udeležence v prometu prosimo za strpnost. Le s previdno vožnjo in obzirnostjo do vseh udeležencev v prometu bo pot v avtomobilu, na kolesu ali peš tudi zares varna,« ob tem dodajajo na kranjski občini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:12 8. November 2022.

    P.Š. ob članku manjka objava "naročnik oglasa je"...

  • 13:52 7. November 2022.

    jaz se ne bi hvalil s tem....kolesarska steza, ki ni ločena ni varna. PIKA BASTA.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.