Spet množično testiranje, 9500 prijavljenih še čaka na prvi odmerek

Foto: Profimedia Hitri antigenski test.
Foto: Profimedia Hitri antigenski test.
Mestna občina Kranj obvešča, da ta teden množično testiranje prebivalstva s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom v Kranju poteka enako kot prejšnji teden. Skladno s pravili pa Zdravstveni dom Kranj nadaljuje tudi s cepljenjem: na prvi odmerek čaka še 9500 prijavljenih iz Mestne občine Kranj in sosednjih občin Jezersko, Preddvor, Šenčur, Cerklje in Naklo.
Oglej si celoten članek

Hitri testi se izvajajo v nekdanjem Globusu vsak delovni dan od 9. do 12. ure, v četrtek pa velja poleg tega termina še popoldanski od 13. do 16. ure. Občanom in občankam Mestne občine Kranj je na voljo tudi testiranje na drugih točkah v sosednjih občinah.

V Šenčurju testiranja za prebivalstvo opravljajo ob sredah med 9. in 13. uro v sejni sobi Doma krajanov Šenčur.

V Cerkljah so testiranja v četrtek v stari lekarni na Trgu Davorina Jenka 13 od 9. do 12. ure.

V Naklem o terminih testiranj obveščajo sproti na občinski spletni strani – teste ponavadi izvajajo ob nedeljah med 10. in 13. uro v Domu Janeza Filipiča na Kranjski cesti 1.

Več kot 300 aktivno okuženih

Po zadnjih podatkih Sledilnika Covid je v Mestni občini Kranj 307 aktivno okuženih.

Covid-19 je doslej prebolelo 5311 občanov Kranja, zaradi te bolezni pa jih je umrlo 41.

Na Univerzitetni kliniki Golnik so danes, 8. marca, sprejeli osem bolnikov s covidom. Na današnji dan imajo sicer v omenjeni bolnišnici 35 bolnikov z covidom-19, od teh šest na intenzivni terapiji.

Cepijo s tremi vrstami cepiv

Zdravstveni dom Kranj, ki pokriva območje občin Upravne enote Kranj oziroma poleg Mestne občine Kranj še občine Jezersko, Preddvor, Šenčur, Cerklje in Naklo, je do začetka prejšnjega tedna s prvim odmerkom cepil okoli 3000 ljudi, trenutno pa jih na cepljenje čaka še okoli 9500.

Kot je za STA še povedala direktorica kranjskega zdravstvenega doma Lilijana Gantar Žura, se držijo pravil in cepljenje izvajajo po starosti. Prejšnji teden so bile tako na vrsti občani med 75. in 80. letom starosti.

Cepijo z vsemi tremi cepivi, ki so na voljo, in sicer glede na to, koliko cepiva dobijo. Za drugi odmerek vedno dobijo vsa cepiva, ki so naročena, za prvi odmerek pa sorazmerno glede na to, koliko ga je na voljo in koliko ga dobijo tudi drugi zdravstveni domovi po državi, je pojasnila direktorica Lilijana Gantar Žura.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:45 8. Marec 2021.

    Idioti!!!!!!!!!

  • 19:28 8. Marec 2021.

    Kar pripravite se svinje fašistične kaj vas čaka v prihodnosti. Ne boste ušli kazni za vse vaše zločine. Bije vam …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.