V Lescah se je smrtno ponesrečil motorist

Foto: arhiv Žurnal24 Fotografija je simbolična.
Foto: arhiv Žurnal24 Fotografija je simbolična.
Danes je ob 14.45 na regionalni cesti Radovljica-Lesce, to je vzporedna cesta z avtocesto, v prometni nesreči umrl motorist.
Oglej si celoten članek

Okoliščine kažejo, da je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje padel in med drsenjem po tleh s telesom zadel osebni avtomobil, ki se mu je nasproti poskušal umikati. Umrl je na kraju nesreče. Gre za letošnjo 11. smrtno žrtev na Gorenjskem. Lani je v celem letu umrlo sedem udeležencev.

Mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z mediji s Policijske uprave Kranj, je na koncu tega sporočila navedel, da "nihče ne obvlada vozila toliko, da se mu ne bi moglo nič zgoditi. Zato pozivamo vse udeležence, pazite, pazite in še enkrat pazite. Motorna kolesa pa prosimo vendarle "pospravite v kot" do naslednje motoristične sezone. Razmere niso več ustrezne."

Kot najpogostejši vzrok za najtežje nesreče že vrsto let izstopa neprilagojena hitrost, bodisi kot samostojen razlog ali pa v kombinaciji z drugimi nevarnimi dejavniki pri vožnji, kot so izsiljevanja prednosti, nepravilna stran in smer vožnje, prehitevanja, ... "Zato prosimo, vozite s prilagojeno hitrostjo," poziva Bojan Kos.

Fotografija zgoraj je simbolična.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:07 1. November 2020.

    Že res, da je vsakega življenja škoda. Bolje on kot kakšna nedolžna žrtev.

  • 18:47 31. Oktober 2020.

    takim norcem boš dopovedal, naj vozijo s prilagojeno hitrostjo ... nemogoče, gas do konca, mašina na najvišjih obratih, brzina pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.