V nedeljo akcija v jami na planini Krstenica

Foto: Aja Zamolo Jama Ukna, planina Krstenica, Bohinj Foto: Aja Zamolo Jama Ukna, planina Krstenica, Bohinj Foto: Aja Zamolo Planina Krstenica, Bohinj
V nedeljo, 18. septembra, bo čistilna akcija jame Ukna oziroma brezna na planini Krstenica nad Bohinjem, so danes potrdili iz Društva za raziskovanje jam Ljubljana.
Oglej si celoten članek

Člani Društva za raziskovanje jam Ljubljana so jamo Ukna raziskali šele nedavno, ob spustu vanjo pa so opazili, da je zasuta z različnimi odpadki. "Gre za starejše odpadke, ki jih bomo s skupnimi močmi odstranili in prepeljali v dolino," so odločeni jamarji, ki čistilno akcijo načrtujejo v sodelovanju z Javnim zavodom Triglavski narodni park.

  Foto: Aja Zamolo Jama Ukna, planina Krstenica, Bohinj

Ekipa se bo na parkirišču na planini Blato zbrala v nedeljo ob 9. uri. Hoje do planine Krstenica je za približno uro in pol. Predvidoma bodo jamo to nedeljo čistili do 15. ure.

Jamarji vabijo, da se jim pridružite bodisi že ob odhodu na planino bodisi med samo akcijo. Zaradi lažje organizacije pa vse prostovoljce prosijo, da svojo udeležbo napovedo na elektronski naslov ester.premate@gmail.com.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:22 17. September 2022.

    Amazon je za vsak teden spletnega dela od doma plačal od 6000 do 10.000 evrov. Za prvi mesec sem od …

  • 20:46 16. September 2022.

    Pa naj še kdo reče, da Bohinjci niso prasci!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.