V Preddvoru nujno prosijo za prostovoljce

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V Domu starejših občanov Preddvor v vasi Potoče zaradi večjega števila okuženih stanovalcev in zaposlenih s covidom-19 nujno potrebujejo pomoč 15 prostovoljcev. Civilna zaščita občine Preddvor prosi vse, ki niso v rizični skupini, da pridejo pomagat pri oskrbi stanovalcev ter delih, povezanih s transferjem zdravstvenega in oskrbnega materiala.
Oglej si celoten članek

Po zadnjih podatkih je v preddvorskem domu starejših, katerega ustanoviteljica in lastnica je Republika Slovenija, okuženih 30 stanovalcev in devet zaposlenih, pričakujejo pa, da jih bo še več. V domu je sicer ta hip 170 stanovalcev.

Kot je pojasnila Špela Bukovec, univ. dipl. socialna delavka, je od 64 zaposlenih devet sodelavcev pozitivnih na covid-19 (eden je v samoizolaciji, osem jih je v samoizolaciji), na bolniški pa je zaradi drugih razlogov trenutno še sedem sodelavcev.

Razložila je še, da je rdeča cona v domu vzpostavljena. Zaradi virusa covida-19 pa se nihče od obolelih stanovalcev preddvorskega doma ne zdravi v bolnišnici.

Civilna zaščita Preddvor bo danes, v četrtek, 12. novembra, ob 13. uri organizirala zbor prostovoljcev v kulturnem domu v Preddvoru.
Sporočajo še, da bo dom starejših občanov vsem prostovoljcem zagotovil zaščitno opremo in razkužila. Prostovoljci bodo pomagali v novejšem delu doma, kjer zaenkrat okužb ni.

Delovni čas je trenutno organiziran v 12-urnih izmenah, bodo pa veseli tudi prostovoljcev, ki bi pomagali vsaj šest ur dnevno. Vsak bo potreboval uvajanje, zato potrebujejo take prostovoljce, ki bi lahko pomagali vsaj dva tedna. Pomoč bodo v domu starejših predvidoma rabili vsaj en mesec.

Špela Bukovec sporoča, da bi v domu potrebovali 15 prostovoljcev, če se le da, z zdravstveno izobrazbo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.