V Škofji Loki uporabili vsa cepiva AstraZeneca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zaradi včerajšnjih in današnjih novic z zvezi s cepivom AstraZenece je bilo tudi na Gorenjskem med šolniki kar nekaj pomislekov o varnosti cepiva. Po naših podatkih si je več učiteljev v Kranju in Škofji Loki premislilo in odpovedalo današnji termin za cepljenje. Kjer je bilo mogoče, so jih nadomestili kolegi, ki bi sicer prišli na vrsto za cepljenje v prihodnjih dneh.
Oglej si celoten članek

"Kljub pomislekom o varnosti cepiva smo v današnjem cepljenju šolnikov uspešno uporabili vsa cepiva, ki so bila namenjena zaposlenim v vzgoji in izobraževanju," je za Žurnal24 pojasnil Primož Režek, koordinator cepljenja in vodja zdravstvene nege v Zdravstvenem domu Škofja Loka, ki je danes do 18. ure tudi sam cepil v telovadnici Osnovne šole Jela Janežiča v Škofji Loki.

Skupno je imel danes ZD Škofja Loka na voljo 330 odmerkov cepiva AstraZeneca, in sicer največ, za 160 šolnikov v Škofji Loki, še druge so cepili v Železnikih, Gorenji vasi in Žireh.

Doslej je zdravstveno osebje iz ZD Škofja Loka cepilo 1930 pacientov, od teh jih je bilo 422 cepljenih z obema odmerkoma cepiva.

Na cepljenje pa je preko obrazca prijavljeno še 1693 oseb, je razložil Primož Režek, mag. zdravstvene nege.

Opredeljeni pri koncesionarju se prijavijo v njegovi ambulanti

Iz Zdravstvenega doma Škofja Loka vse zainteresirane za cepljenje proti covid-19 naprošajo, da se prijavijo preko spletnega obrazca, objavljenega na spletni strani Zdravstvenega doma Škofja Loka.
Tisti pacienti, ki so opredeljeni pri koncesionarjih, pa se morajo na cepljenje prijaviti v njihovih ambulantah, in ne preko prej omenjenega obrazca.

V MO Kranj cepili 7000 ljudi, še 9000 prijavljenih

V Mestni občini Kranj so doslej proti covidu-19 cepili 7000 ljudi, od tega 1900 z drugim odmerkom. Zdravstveni dom Kranj, ki izvaja cepljenje v avli kranjske občine, poziva k prijavi na cepljenje zgolj s spletnim obrazcem.

Osebje Zdravstvenega doma (ZD) Kranj, ki ob pomoči Civilne zaščite Mestne občine Kranj izvaja cepljenje proti covidu-19 in testiranje s hitrimi antigenskimi testi v Kranju, poziva javnost, naj se na cepljenje prijavlja zgolj z spletnim obrazcem (https://cepljenje.ozg.si/).

Vse prijave, ki jih prejmejo s tem obrazcem, vpišejo na čakalni seznam za cepljenje. Vpogled v seznam imajo osebni zdravniki, ki nato prijavljene umestijo na cepljenje na podlagi prednostne skupine, ki ji pripadajo. Če niste prepričani, ali je bila vaša prijava oddana na pravem mestu, ponovno izpolnite prijavni obrazec. Povratnica (»Za vnešeno KZZ številko je že oddana prijava v OE ZD Kranj.«) potrdi, da je prijava že sprejeta in je na čakalnem seznamu za cepljenje pri vašem osebnem zdravniku, sporočajo iz ZD Kranj in pozivajo občane, naj ne naslavljajo dodatnih klicev in sporočil na osebne zdravnike, saj s tem dodatno obremenjujejo zdravstveni sistem.

Na cepljenje v Kranju je prijavljenih še 9000 ljudi. Na tedenski ravni jih cepijo 1500, ob dobavi večje količine cepiva se bo število povečalo. Trenutno cepijo starostno skupino nad 75 let in najbolj ranljive bolnike s kroničnimi boleznimi pod 65 let.

Na testiranje tudi v sosednje občine

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi bo v Kranju tudi prihodnji teden potekalo v nekdanjem Globusu, in sicer vsak delovni dan od 9. do 12. ure, v četrtek pa tudi od 13. do 16. ure.

Dnevno v Kranju testirajo od 700 do 800 ljudi. V treh mesecih so pri hitrih testih zabeležili približno 19 tisoč obiskov, od tega je bila le dobra polovica prebivalcev Kranja.

Pristojni zato pozivajo vse, ki bi se radi testirali, naj se, da bi razbremenili točko v Kranju, preusmerijo v sosednje občine.

V Šenčurju testiranje za prebivalstvo opravljajo ob sredah med 9. in 13. uro v sejni sobi Doma krajanov Šenčur. V Cerkljah je testiranje ob četrtkih v stari lekarni od 9. do 12. ure, v Naklem pa bo denimo možno to nedeljo, 14. marca, med 10. in 13. uro v Domu Janeza Filipiča.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:51 13. Marec 2021.

    BUDALE

  • 19:48 13. Marec 2021.

    Samo vi rokajte, na polno, ovčetina, vi pa samo hitro na striženje, Astra zeneka vas pričakuje, deluje takoj, če prej …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.