V vojašnici si obetajo množičen obisk

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V telovadnici Vojašnice Petra Petriča na Bleiweisovi v Kranju bo prihodnji teden kar tri dni potekalo množično cepljenje, in sicer proti sezonski gripi in proti okužbi s koronavirusom, so sporočili iz Zdravstvenega doma Kranj.
Oglej si celoten članek

Cepilna akcija bo potekala v sredo, 26. oktobra, od 11. do 18. ure, ter v četrtek in petek, 27. in 28. oktobra, od 10. do 17. ure.  

Kot so pojasnili iz Zdravstvenega doma Kranj, so akcijo načrtovali že nekaj časa in so jo zaradi dobave cepiva proti gripi, ki so ga prejeli prejšnji teden, vnaprej predvideli za konec oktobra. Zaradi precejšnjega zanimanja zlasti za cepljenje proti gripi so za pomoč ponovno zaprosili Slovensko vojsko, s katero so odlično sodelovali že pri cepljenju proti covidu-19.

Na vprašanje, kakšne zaloge cepiva imajo oziroma na kako množičen odziv računajo, so nam iz Zdravstvenega doma Kranj odgovorili, da so naročili in nedavno tudi prejeli cepivo proti gripi za 3000 ljudi, po potrebi bodo, enako kakor lani, nato naročali še dodatno cepivo.

Lani se je do novega leta v Kranju cepilo proti gripi 3400 ljudi, le nekaj posameznikov je bilo cepljenih pozneje.
"Tudi lani smo imeli cepilno akcijo, obenem pa vsak teden tudi dneve odprtih vrat zaradi cepljenja proti covidu, ko so ljudje še vedno prihajali po cepivo proti gripi. Lanski dnevni rekord cepljenja proti gripi je bilo 509 oseb. V nadaljevanju smo naročili še dodatne manjše količine. Poleg množičnega cepljenja, ki želi naenkrat zajeti čimveč zainteresiranih, se namreč cepljenje izvaja tudi v ambulantah družinskih zdravnikov, otroško cepljenje pa pri pediatrih. Letos pa smo uvedli novost: v kranjski vojašnici se bodo lahko v spremstvu staršev cepili tudi otroci od 12. do 15. leta oziroma samostojno od 15. leta naprej," je pojasnil Tomaž Bratož, v Zdravstvenem domu Kranj pristojen za odnose z javnostmi.

Nastavite lahko obe rami

Vsak, ki bo želel, bo prihodnji teden v vojaški telovadnici lahko nastavil obe rami, v eno bo prejel cepivo proti sezonski gripi, v drugo cepivo proti covidu. Gre namreč za različni cepivi. Drugače pa je denimo pri cepljenju proti klopnemu meningoencefalitisu in covidu, kjer je nujen 14-dnevni razmik. Pri gripi ni omejitev, ker gre za drugačno korelacijo cepiv.
Glede cepiva proti covidu pa smo iz ZD Kranj dobili pojasnilo, da imajo na zalogi trenutno 200 odmerkov in da prav danes za naslednji teden naročajo 900 odmerkov Pfizerjevega cepiva, ki je prilagojeno podrazličicama koronavirusa omikron BA.4 in BA.5.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:18 24. Oktober 2022.

    Kako je enkrat rekel Jelinčič NAROD JE GLUP. Pa še prav je imel.

  • 06:33 24. Oktober 2022.

    kar tecite se cepit in si jamo izkopljite , bo vsaj več prostora na zemlji za ostale preživele pa še …

  • 11:36 22. Oktober 2022.

    Ceplini junkiji iz falange korona teroristov - navalite na dozo odresilne brozge, brez katere vam ziveti ni.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.