V ZD Kranj cepijo ob sredah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tudi v decembru bodo v Zdravstvenem domu Kranj nadaljevali s cepljenji proti covidu-19, gripi in klopnemu meningitisu.
Oglej si celoten članek

Cepljenja bodo v atriju ZD Kranj potekala ob sredah, in sicer 7., 14., in 21. decembra, vsakič od 13.30 do 15.30, zadnji teden v decembru pa cepljenja ne bo.
Kot opozarjajo, je možno hkrati prejeti cepivi proti gripi in proti covidu-19. Proti KME oziroma klopnemu meningoencefalitusu cepijo starejše od 16. leta naprej, in sicer je to cepljenje samoplačniško.
Proti covidu-19 so na voljo cepiva proizvajalcev Pfizer in Novavax: Pfizer/Comirnaty 15/15 BA.4-5 mikrogramov/poživitveni odmerek, Pfizer/Comirnaty 30 mikrogramov/osnovna shema (1. in 2. odmerek) in Novavax/Nuvaxovid za osnovno shemo in poživitveni odmerek.
Cepijo se lahko tudi tisti, ki so že dokazano preboleli covid-19, in sicer je cepljenje priporočljivo od enega do šest mesecev po bolezni. Tistim, ki so dokazano zboleli po cepljenju s prvim odmerkom, se priporoča cepljenje tri do šest mesecev po bolezni, medtem ko naj bi tisti, ki so dokazano preboleli covid-19 in so bili polno cepljeni (ne glede na zaporedje dogodkov), prejeli poživitveni odmerek tri do šest mesecev po zadnjem dogodku.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:15 6. December 2022.

    Bolj koristnega podatka danes ne bi mogel prebrati. Že 14 dni ne spim ker razmišljam kje so najkrajše čakalne dobe, …

  • 19:46 5. December 2022.

    haha s tem smrdljivim strupom, nikoli

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.