V Zdravstvenem domu Kranj boljši delovni pogoji

V Zdravstvenem domu Kranj so odprli celovito prenovljene prostore tehnične službe v kleti.
Oglej si celoten članek

V Zdravstvenem domu (ZD) Kranj so slovesno odprli celovito prenovljene prostore tehnične službe v kleti. Gre za še zadnji del starih, še nespremenjenih in obnovljenih prostorov v kleti iz leta 1958, ki je še čakal na osvežitev.

»Skoraj 180 kvadratnih metrov dela kletnih prostorov je v treh mesecih, kolikor je trajala prenova, zasijalo v novi podobi. Prostori so ne le lepi, ampak predvsem uporabni. Vrednost celotne investicije je 201.680,48 €. Nove prostore so dobili sodelavci v tehnični službi in za pomoč bolnikom, z ureditvijo dodatnega prostora se bodo vsi informatiki združili in nahajali v istih prostorih. Povsem preurejen je tudi prostor za čistilke, te so po prenovi ločene od tehnične službe.  Pridobili smo tudi prepotreben prostor za arhiv zobozdravstva, ločena skladišča za računalniški ter za čistilni material. S prenovo smo poskrbeli, da je stavba ZD zdaj prenovljena po vseh nadstropjih. Zaposleni v podpornih službah bodo v novih prostorih še bolj motivirani za delo, da bo ZD deloval še naprej tako dobro,« je ob odprtju poudarila direktorica ZD Kranj Lilijana Gantar Žura.

Vodja tehnične službe Lojze Pokorn je dejal, da so v tehnični službi zelo zadovoljni, da so prostori povsem prenovljeni. V novih prostorih bodo tako lažje delali. Odprtja prenovljenih prostorov pa se je udeležil tudi župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec. »Veseli nas, da ZD Kranj dobiva čedalje lepšo podobo – tako zunaj kot znotraj. Zdaj je urejena še klet in s tem se dejansko zaključuje celostna prenova ZD Kranj, ki smo ga pred štirimi leti energetsko prenovili. Mirno se lahko pohvalimo, da imamo v Kranju zdaj res sodoben zdravstveni dom,« je povedal Rakovec. Veliko dela so tako že opravil, še precej pa bodo morali postoriti, zlasti pri reševanju prostorske stiske. »Najprej bo na vrsti gradnja Satelitskega urgentnega centra, ki bo ena letošnjih večjih naložb na Gorenjskem. Intenzivno delamo tudi na projektu izgradnje kompleksa Severna vrata, s čimer želimo pridobiti prostore za zdravstveno dejavnost, urediti parkirna mesta v podzemni garaži in izboljšati prometno pretočnost območja,« je še dodal Rakovec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.