Več kot 900 atletov na kranjskem stadionu

Foto: Atletski klub Triglav Kranj V Kranju uspel že 29. tradicionalni miting Memorial Vučko.
Foto: Atletski klub Triglav Kranj V Kranju uspel že 29. tradicionalni miting Memorial Vučko.
Minulo soboto je potekal tradicionalni, letos že 29. mednarodni atletski miting Memorial Vučko v organizaciji Atletskega kluba Triglav Kranj.
Oglej si celoten članek

Mamorial Vučko, atletski miting, s katerim v Atletskem klubu Triglav Kranj obeležujejo spomin na leta 2006 preminulega dolgoletnega trenerja Dobrivoja Vučkovića, je že leta znan po odlični organizaciji in velikemu številu tekmovalcev iz različnih držav. V svoji 29. izvedbi je miting s kar 912 prijavljenimi tekmovalci in tekmovalkami, prihajajočimi ne le iz Slovenije, temveč tudi iz Bosne, Hrvaške in Srbije, uspel z rekordno udeležbo.

Številne starostne kategorije

Na tekmovanju so skozi leta nastopali mnogi slovenski vrhunski atleti in olimpijci, doseženih je bilo kar nekaj državnih rekordov in norm za velika tekmovanja. Letos je bil sicer miting za člansko kategorijo organiziran v nekoliko omejenem obsegu, saj je hkrati v Slovenj Gradcu potekalo tudi ekipno prvenstvo Slovenije za člane in članice, so pa bili zato mlajši tekmovalci toliko bolj v ospredju.

Najmlajši so tekmovali v številnih disciplinah (60, 200 in 600 metrov, daljina, met vortexa idr.), člani so se pomerili v teku na 100 in 400 metrov, za članice sta bila organizirana tek na 100 metrov in 100 metrov z ovirami.

Slavili Ferlan, Brežnjak, Andolškova in Likarjeva

Pri članih in članicah je bilo prijavljenih kar nekaj odličnih atletov in atletinj. Na krajši članski tekaški disciplini je slavil Rok Ferlan (10,61 s) iz domačega Triglava, v teku na 400 metrov je bil najhitrejši Matjaž Brežnjak in Šentjerneja (49,66 s). Lana Andolšek iz Atletskega kluba Kranj, ki je nedavno odtekla državni rekord v teku na 100 metrov z ovirami za kategorijo U20, je bila zmagovalka te discipline (13,60 s), na 100 metrov je bila najhitrejša domačinka Brina Likar (Triglav, 11,96 s), sicer trenutno ena najboljših slovenskih skakalk v daljino. Več kot zadovoljive rezultate so dosegali tudi v mlajših kategorijah.

Odlično vzdušje na kranjskem stadionu

K dobrim rezultatom je gotovo pripomoglo tudi primerno vzdušje. »Bilo je res veliko otrok, ti so se med seboj povezali in prinesli dobro energijo. Tekmovanje je odlično potekalo, prišlo je veliko navijačev, lahko rečem, da je bila to ena boljših tekem zadnjem času. Tekmovanje je bilo res na nivoju, atleti so bili zadovoljni,« je po koncu mamorialnega mitinga povedal Blaž Čadež, trener v Atletskem klubu Triglav Kranj in eden od soorganizatorjev mitinga.

Za dobro izvedbo tradicionalnega mitinga na prenovljenem kranjskem stadionu ima zaslugo še mnogo pridnih rok, dodaja Čadež. »Pomagali so bivši atleti iz našega kluba, tudi zdajšnji atleti iz starejših kategorij in njihovi starši. Pomemben del opreme in izvedbo tekmovanja na stadionu pa je omogočil Zavod za šport Kranj.« Prihodnje leto prihaja že 30. izvedba mitinga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.