Vkleščen v jarku ob avtocesti

Foto: PU Kranj Poklicni gasilci iz Kranja so voznika ob gorenjski avtocesti Kranj vzhod smer Ljubljana rešili s tehničnim posegom. Nujno medicinsko pomoč pa so mu nudili reševalci NMP Kranj.
Foto: PU Kranj Poklicni gasilci iz Kranja so voznika ob gorenjski avtocesti Kranj vzhod smer Ljubljana rešili s tehničnim posegom. Nujno medicinsko pomoč pa so mu nudili reševalci NMP Kranj.
Promet na gorejski avtocesti je bil včeraj popoldne dve uri oviran. Kot so pojasnili na Policijski postaji Kranj, je slovenski voznik kombija blizu izvoza Kranj vzhod v smeri Ljubljane malo pred 17. uro zapeljal v obcestni jarek in se huje poškodoval.
Oglej si celoten članek

Voznik se je potem, ko je zapeljal v obcestni jarek, vkleščen v kombiju ustavil po približno 150 metrih vožnje. Iz vozila so ga s tehničnim posegom rešili poklicni gasilci GARS Kranj, reševalci Nujne medicinske pomoči Kranj pa so ga oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana.

Čirče: najprej trčila dva, nato še dva

Gorenjski policisti so sicer včeraj obravnavali devet prometnih nesreč, v katerih se je telesno poškodoval prav prej omenjeni voznik kombija.

V Kranju oziroma Čirčah so policisti obravnavali dve nesreči, ki sta se zgodili ena za drugo. Najprej sta zaradi prekratke varnostne razdalje trčila voznik in voznica, takoj za njima pa potem zaradi neprilagojene hitrosti še voznik traktorja in voznik osebnega avtomobila. Voznika, ki sta povzročila nesreči, se nista uspela pravočasno ustaviti za udeležencema pred njima. V omenjenih dveh nesrečah je nastala samo materialna škoda.

Letos pet mrtvih in 25 huje poškodovanih na gorenjskih cestah

Že 622 prometnih nesreč so letos obravnavali gorenjski policisti. Pet udeležencev je umrlo, 25 je bilo huje, še 160 pa lažje poškodovanih. Najpogostejša razloga za prometne nesreče sta nepravilna stran oziroma smer vožnje in neprilagojena hitrost. Delež alkoholiziranih povzročiteljev v nesrečah je 9-odstoten. Ugotovljenih je bilo še več kot 13.800 kršitev prometnih pravil.

"Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil, defenzivni vožnji in odgovornosti," so danes opozorili s PU Kranj.

Pri osmih od 12 kontroliranih ugotovili nepravilnosti

Med dogodki je predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj mag. Bojan Kos izpostavil poostrene nadzore nad tovornimi vozili. Te so včeraj izvajali policisti na Jesenicah.

Kontrolirali so 12 vozil in pri osmih ugotovili nepravilnosti. En voznik je bil brez vozniškega dovoljenja, druge kršitve pa so bile povezane s časom trajanja vožnje, nepravilno naloženim tovorom, prekoračeno težo in tehnično brezhibnostjo. Uvedeni so prekrškovni postopki. Z nadzori bodo prometni policisti še nadaljevali, so napovedali s PU Kranj.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.