Vnovični izbruh v Preddvoru in novo začasno vodstvo

Foto: Epa
Foto: Epa
V Domu starejših občanov Preddvor se razmere slabšajo: kot so sporočili danes, 16. novembra, imajo zdaj nov izbruh covid-19 tudi v gradu v Potočah oziroma starem delu doma. Kot poroča STA, so na današnji izredni seji sveta zavoda odločili, da bo dom starejših kot vršilka dolžnosti začasno vodila Sonja Resman, nekdanja dolgoletna direktorica radovljiškega doma za starejše.
Oglej si celoten članek

Po ponovnem testiranju je trenutno skupno število pozitivnih stanovalcev 51, zaposlenih pa 13. Direktor doma Matej Križanič je danes popoldne po facebooku sporočil, da se stanovanalci počutjo dobro, zaposleni v domu pa jim tudi v teh kriznih časih skušajo zagotoviti največje možno udobje in kar se da normalno bivanje. Dom tudi vseskozi razkužujejo in izvajajo tudi vse druge preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe.
Prejšnji teden smo poročali o izbruhu virusa covid-19 v domu starejših v vasi Potoče pri Preddvoru, zaradi česar je Civilna zaščita Preddvor na hitro organizirala sestanek z vsemi zainteresiranimi, ki bi bili pripravljeni pomagati v domu kot prostovoljci. Takrat je bilo tudi pojasnjeno, da so na covid-19 pozitivni le stanovalci v novejšem delu doma, od danes pa velja torej, da so oboleli tudi v prostorih, kjer je grad. Že pred dnevi pa je bilo mogoče slišati, da se bojijo, da bo okuženih še več.
V Domu starejših Preddvor je sicer 170 stanovalcev, vseh zaposlenih pa 64. Prejšnji četrtek, 12. novembra, so imeli 30 okuženih stanovalcev in devet zaposlenih. Zaradi drugih vzrokov pa je manjkalo še več zaposlenih, skupaj z obolelimi za covidom  kar 17, zaradi česar so zaprosili za pomoč prostovoljcev. 

Novo začasno vodstvo

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, bo vodenje Doma starejših Preddvor v prihodnje začasno prevzela Sonja Resman, nekdanja dolgoletna direktorica  Doma dr. Janka Benedika Radovljica. To so sklenili na današnji izredni seji sveta zavoda. Kadrovsko stisko bo domu pomagal reševati Zdravstveni dom Kranj.

Že 20. oktobra je namreč s položaja direktorja Doma starejših občanov Preddvor odstopil Matej Križanič s svojo ožjo ekipo.

Matej Križanič je vodil preddvorski dom od sredine leta 2019, zaradi nesoglasij z zaposlenimi pa je pred slabim mesecem napovedal ne le svoj, ampak tudi odhod vodstvene ekipe. Poleg njega naj bi odšli še pomočnik direktorja, vodja zdravstvene nege, vodja finančno-računovodske službe in dve diplomirani medicinski sestri. Več zaposlenih namreč ni bilo zadovoljnih z oddajo domske kuhinje zunanjemu izvajalcu, zaradi česar naj bi se poslabšala prehrana stanovalcev. Poslabšali pa so se zlasti odnosi med zaposlenimi, zaradi česar je službo v domu pustilo 30 zaposlenih.

Matej Križanič je o odstopu seznanil tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Ustanovitelj doma je namreč Republika Slovenija. Novi direktor ali nova direktorica bo izbran na podlagi javnega razpisa. Do zaključka postopka imenovanja direktorja oziroma direktorice pa je svet zavoda danes imenoval vršilko dolžnosti direktorice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.