Voznik začetnik pijan obtičal na tirih

Foto: PU Kranj Žabnica pri Kranju, reševanje s tirov na gorenjski železniški progi, posneto 13. februarja 2023.
Foto: PU Kranj Žabnica pri Kranju, reševanje s tirov na gorenjski železniški progi, posneto 13. februarja 2023.
Sinoči okoli pol sedmih zvečer je v Žabnici, Mestna občina Kranj, na železniških tirih obtičal voznik z osebnim avtom. Zaradi nasedlega vozila je bil prekinjen železniški promet na relaciji Kranj–Ljubljana za dobrih 40 minut.
Oglej si celoten članek

Več podrobnosti so v današnjem pregledu dogodkov, ki so se v zadnjih 24 urah zgodili na Gorenjskem, sporočili s Policijske uprave Kranj. Navedli so, da so bili kranjski policisti včeraj okoli 18.40 obveščeni, da je 24-letni voznik z osebnim avtomobilom vozil po lokalni cesti z Brega ob Savi proti Žabnici. Zaradi vožnje preblizu desnega roba pa je zapeljal na železniške tire in tam obstal. Avto so s tirov odstranili poklicni gasilci GARS Kranj.
Vozniku začetniku so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je bil  pozitiven (0,39 mg/l). Za prometno nesrečo policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek, za vožnjo pod vplivom alkohola ga bodo z obdolžilnim predlogom predlagali pristojnemu okrajnemu sodišču.

V osmih urah zalotili štiri pod vplivom alkohola

S Policijske uprave Kranj pa so danes sporočili tudi rezutate poostrenega nadzora nad psihofizičnim stanjem voznikov, ki so ga policisti izvajali v petek, 10. februarja, med 16. in 24. uro na  območju Škofje Loke, Kranja in Jesenic. Preizkus alkoholiziranosti  so odredili 173 voznikom, pozitivni so bili samo štirje vozniki. Zaskrbljujoče je, da sta imela dva voznika zelo visoko koncentracijo alkohola: eden 0,75 mg/l in drugi  0,73  mg/l.  Med nadzorom so policisti ugotovili še več drugih kršitev, med drugim nepravilna uporaba prenosnega telefona, prekoračitev hitrosti in neupoštevanje prometne signalizacije.

Letos že 192 nesreč na gorenjskih cestah

V letošnjem letu so gorenjski policisti obravnavali že 192 prometnih nesreč (v istem obdobju lani 147). Dva človeka sta umrla (lani v tem obdobju nihče), 39 je bilo lahko telesno poškodovanih (lani 23). Največ prometnih nesreč se je zgodilo ob ponedeljkih  in četrtkih med 5. in 18. uro. Policisti so letos zasegli že 32 motornih vozil (lani 26), in sicer 29 med rednih delom in tri v prometnih nesrečah.

"Policisti ugotavljamo, da smo pri zagotavljanju prometne varnosti z različnimi oblikami policijskega dela uspešnejši, saj je pod vplivom alkohola letos vsak 40 preizkušeni voznik, lani pa je bil vsak 43. Želimo, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Zaskrbljujoče je, da imajo tisti  vozniki, ki  vozijo pod  vplivom alkohola, še vedno visoko stopnjo alkohola, vozijo tudi pod vplivom prepovedane droge, brez vozniških dovoljenj  in  posledično povzročijo še prometno nesrečo! Ponovno svetujemo vožnjo z nič alkohola. S takim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu  zagotovo varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj,"  je zapisal Roland Brajič, predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj.  
Več preventivnih nasvetov  na spletni strani policije: https://bit.ly/3VVqByK.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.