Vozniki ne poznajo barv semaforja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Gorenjski prometni policisti nadaljujejo z akcijami poostrenih nadzorov na cestah po Gorenjskem.
Oglej si celoten članek

Včeraj so gorenjski policisti poostreno kontrolirali upoštevanje semaforjev na križiščih. Ugotovili so osem kršitev, letos skupno že preko 150, največ v Kranju in na Jesenicah. »Opozarjamo na upoštevanje barv na semaforjih,  ki imajo naslednji pomen: rdeča luč – prepovedana vožnja vozil oziroma hoja pešcev; rumena luč – prepovedana vožnja, razen v primeru, ko se vozilo pri vožnji z dovoljeno hitrostjo ne more varno ustaviti zaradi premajhne oddaljenosti od semaforja; zelena luč – prost prehod; rdeča in rumena luč, ki gorita hkrati – prepovedana vožnja in napoved, da se bo prižgala zelena luč; rumena utripajoča luč – vozi posebno previdno,« so ob tem pojasnili na Policijski upravi Kranj.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tudi tri prometne nesreče z zapustitvijo kraja nesreče. V Trebiji sta se z  zunanjimi  vzvratnimi  ogledali oplazili dve vozili. Oba udeleženca so policisti  ugotovili  in vodijo postopek. Na Jesenicah je neznani voznik na parkirišču pri trčenju poškodoval drugo parkirano vozilo. Na cesti Žablje – Babni Vrt v okolici Kranja pa je neznani voznik poškodoval prometni znak in s  kraja  odpeljal. »Po  prometni  nesreči  mora udeleženec ostati na kraju nesreče  z  materialno  škodo toliko časa, da udeleženci v prometni nesreči dobijo  njegove podatke, in izpolniti Evropsko poročilo o prometni nesreči, oziroma  osebi,  ki  ji  je  povzročena  škoda,  pa je ni na kraju nesreče, posredovati  svoje  osebne  podatke. V  primeru  telesnih  poškodb pa mora udeleženec  ostati na kraju prometne nesreče, dokler ni končan ogled, razen če tisti, ki vodi ogled, ne odloči drugače,« opozarjajo na PU Kranj.

Ceste  so sicer mokre  in  spolzke, opozarjajo na policiji. Včeraj  je  ponekod  tudi  snežilo.  Kranjskogorski  policisti  so  obravnavali  voznika,  ki  je na cesti obstal   v  zimskih  razmerah.  Ugotovili  so  kršitev neupoštevanja prometne  signalizacije  za  uporabo  verig. Zato pozivajo k  prilagojeni  hitrosti vožnje in upoštevanju prometih pravil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:46 16. Februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

  • 09:08 16. Februar 2022.

    Glede semaforjev je potrebno preveriti vidljivost ob sončnem vremenu ! Starejši semaforji se bleščijo in je težko na daljavo ločiti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.