Z novimi svetilkami do prihrankov

V letošnjem letu je Mestna občina Kranj nadaljevala z zamenjavo starih svetilk z varčnejšimi LED svetilkami. Skupno so jih namestili preko 350 novih.
Oglej si celoten članek

Stare svetilke je občina morala zamenjati, ker sedanje niso ustrezale Uredbi o svetlobnem onesnaževanju, poleg tega so tudi bolj energijsko potratne. Na področju Planine, Šorlijevega naselja, Primskovega, Kokrice, Tenetiš, Trstenika, Žabnice, Bitenj, Hrastij, Čirč, Orehka in Drulovke so tako skupno namestili preko 350 novih LED svetilk.

 

LED svetilke, ki so zdaj nameščene že po številnih kranjskih naseljih, so za približno 30 odstotkov varčnejše od starih, ustrezajo pa tudi vsem najnovejšim standardom in normativom stroke. Poleg tega so opremljene s tehnologijo, zaradi katere  v nočnem času delujejo le s polovično močjo. To prinaša prihranek pri energiji, obenem pa je manj svetlobnega onesnaževanja. Občanom to prinaša večjo kakovost bivanja oziroma spanja in nižje stroške.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.