Za manj stisk ob vstopu v šolo

Foto: Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Foto: Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Tudi letos so v kranjskem območnem združenju Rdečega križa, ki deluje na območju Mestne občine Kranj, občin Šenčur, Cerklje, Naklo, Preddvor in Jezersko, namensko pred začetkom šolskega leta zbirali prispevke za družine v socialni stiski. Zbrali so skoraj 3 tisoč evrov, zanje pa kupili šolske potrebščine.
Oglej si celoten članek

Šolske potrebščine bodo prostovoljci RK delili v skladišču humanitarne pomoči v Kranju 24. in 25. avgusta med kar med 383 osnovnošolcev iz socialno ogroženih družin oziroma družin, v katerih so starši uporabniki socialnih storitev Rdečega križa Kranj. Sedemintridesetim prvošolcem bodo podarili tudi šolske nahrbtnike.
Tisti, ki v torek ali sredo ne bodo utegnili priti, bodo potrebščine lahko prevzeli še do konca avgusta, je sporočil Marjan Potrata, sekretar Rdečega križa Slovenije – Območno združenje Kranj  

Če primerjamo letošnje število upravičencev z lanskim, ugotovimo, da je letos kar 55 osnovnošolcev več, upravičenih do brezplačnih potrebščin. Konec lanskega avgusta so namreč v RKS – Območno združenje Kranj podelili šolske potrebščine za 328 otrok od 1. do 9. razreda, večina, 295 jih je bila iz Kranja.   

Podobno kakor lani bodo bone za šolske potrebščine delili tudi v Župnijski karitas Kranj, dobrodelni organizaciji Župnije Kranj s sedežem na Tavčarjevi 39. Rafko Rupar, tajnik Župnijske karitas Kranj, je povedal, da je vse tiste, ki so podali popolno vlogo, osebno poklical po telefonu, naj pridejo po humanitarno pomoč. Gre za 81 otrok iz 36 družin. Dobili so ali pa še bodo bone različnih vrednosti, kajti stroški za prvošolce so nižji kot za devetošolce. Boni so v skupni vrednosti 4640 evrov. Vsak bo lahko poleg poleg bona prejel po 10 črtastih zvezkov, je razložil sogovornik.
Tudi na karitasu je, če primerjamo z lani, več upravičencev, in sicer 20 več kakor lani. Avgusta lani pred začetkom šolskega leta je Župnijska karitas Kranj namreč razdelila bone 30 družinam za 61 šolarjev.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.