Za vsako počeno steklo bo zraslo drevo

Foto: Bralec Aleš
Foto: Bralec Aleš
Kaj imata skupnega servis avtomobila in saditev dreves. Veliko, če je govora o odpravi posledic naravne nesreče.
Oglej si celoten članek

Marsikateri del Slovenije je lani ječal zaradi naravnih nesreč. V naravi je največjo škodo povzročil februarski žled, v katerem je bilo poškodovanih kar 51 odstotkov slovenskih gozdov in bodo posledice še dlje časa vidne. Na okoli šestih odstotkih površin so gozdovi tako poškodovani, da se brez pomoči človeka ne bodo opomogli in je potrebna obnova s sajenjem. Ocena pravi, da bo potrebnih 2,5 milijona sadik, najhuje je bilo na območjih Postojne, Pivke in Škofjeloškega.

Pri podjetju Carglass®, ki je sicer specializirano za popravilo avtomobilskih stekel, so se odliočili zagnati družbeno odgovoren projekt, v okviru katerega bodo del prihodkov namenili odpravi posledic žledoloma. Tako bodo za vsak izveden servis v letošnjem letu pri podjetju financirali posaditev enega drevesa. Več o projektu so zapisali na svojem posebnem spletnem mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.