Zadnja priložnost za čiščenje naših gora

Foto: Bralec
Foto: Bralka
Ekipa Očistimo gore bo v soboto zaključila s petim letom ozaveščanja obiskovalcev gora in planin.
Oglej si celoten članek

Akcija Očistimo gore obiskovalce slovenskih gora in planin spodbuja, da je ohranja čiste in neokrnjene narave nujno. V tem času so s smetmi napolnili 100.000 vrečk in jih odnesli v dolino. Več postojank pa so opremili z biorazgradljivimi vrečkami za pobiranje odpadkov.

V soboto, 11. oktobra, se bodo še zadnjič v tej sezoni odpravili v naravo in očistili pokljuško planoto. Zbor je ob 9. uri na terasi centra Triglav Pokljuka na Rudnem polju. Za najmlajše pa bo na voljo tudi pustolovska igra Gregorjev geolov - iskanje skritega zaklada.

Zavarovalnica Triglav, ki je organizator akcije, je letos s prostovoljci Planinske zveze Slovenije  letos poskrbela za varno načrtovanje poti na kar 4000 slovenskih vrhov, otroke pa so z gorskimi vodniki poučevali o varni in odgovorni hoji v hribe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.