Zapeljal s ceste in obstal med drevesi nad potokom

Foto: PP Škofja Loka
Foto: PP Škofja Loka
Na mokrem vozišču je zapeljal s ceste in obstal med drevesi nad potokom.
Oglej si celoten članek

Na območju Hotavelj se je v petek okoli 16.30 zgodila prometna nesreča. Po podatkih škofjeloških policistov je 20-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču zapeljal s ceste in z avtomobilom obstal med drevesi nad potokom. V avtomobilu je imel tudi dva potnika.

Na kraju so posredovali tudi gasilci. Policisti zoper voznika vodijo prekrškovni postopek.   

"Policisti voznikom svetujemo, da naj v neugodnih vremenskih razmerah (dež, megla, mokra ali spolzka cesta) prilagodijo hitrost vremenskim razmeram in stanju cest ter poskrbijo za zadostno varnostno razdaljo. Stikalo za luči naj preklopijo iz dnevnih v zasenčene (navadne) luči, da bodo na vozilu gorele tako spredaj kot zadaj. Osredotočenost voznika na vožnjo in vidnost vozila sta ključ do boljše prometne varnosti in zmanjšanja možnosti nastanka prometnih nesreč," ob tem opozarjajo policisti PU Kranj.

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:36 10. Marec 2024.

    Velika napaka: normalne luči so ”dolge”! Zasenčene ali ”kratke” pa one drugotne!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.