Zmagi Čehu in Italijanu

Foto: Luka Vovk
Foto: Luka Vovk
Kranj so konec tedna zavzeli kolesarji, ki so prišli na 54. Veliko nagrado Kranja.
Oglej si celoten članek

Obiskovalci so že v soboto lahko kolesarje vseh kategorij spremljali na kriterijskih dirkah, ki so štele tudi za naslove državnih prvakov. Še posebej atraktivna je bila tekma članov na nočnem kriteriju po mestnih ulicah. Absolutno zmago je osvojil član češke ekipe Elkov Kasper, Daniel Babor, drugo mesto je zasedel njegov moštveni kolega Dominik Neuman, na tretje mesto pa se je uvrstil član slovenske ekipe Gusto Santic, Matic Maček.

Foto: Luka Vovk

V nedeljo se je na startu najstarejše mednarodne kolesarske dirke v Sloveniji – 54. Velike nagrade Kranja – memorial Filipa Majcna zbralo 126 kolesarjev iz 21 ekip, ki so v 13 krogih prevozili skoraj 160 kilometrov. Dirka je bila zelo napeta, saj so se neprestano vrstili poizkusi pobegov. Minuto prednosti je uspelo dobiti le enemu kolesarju, ki ga je glavnina ujela 10 kilometrov pred ciljem. Tako so kolesarji na Jelenov klanec prišli v skupini, zmagovalca pa je – kot je v Kranju običajno ¬– odločil skupinski šprint. Ciljno črto je prvi prečkal Italijan Andrea Peron, član ameriške ekipe Team Novo Nordisk. Drugo mesto je zasedel Čeh Tomaš Barta iz ekipa ATT Investments. Na tretje mesto pa se je uvrstil Tilen Finkšt iz ekipe Adria Mobil.

Istočasno so obiskovalci lahko spremljali tudi državno prvenstvo v disciplini XC eliminator, ki je potekalo okoli Prešernovega gaja. Med člani je zmagal aktualni evropski prvak Jakob Klemenčič (MBK Črni Vrh), v združeni ženski kategoriji pa je prvo mesto osvojila Nastja Ahačič (Energija Team).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:20 25. Julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.