Znani rezultati Teka za Kranj

Tek za Kranj je tudi letos potekal "na daljavo".
Tek za Kranj je tudi letos potekal "na daljavo".
Ljubitelji teka so pritekli čez ciljno ravnino že 5. Teka za Kranj - Memorial Vincenca Drakslerja. Ta je – tako kot že lansko leto – potekal »na daljavo«.
Oglej si celoten članek

Meseca oktobra je konec, prav tako športnega dogodka v Kranju. Zadnji tekači in pohodniki (poleg teka je bil, naj spomnimo, organiziran tudi pohod) so imeli možnost odteči in odhoditi svojo traso še 30. oktobra, nato pa so se oddaja, zbiranje in analiza rezultatov zaključili.

Tekači tudi od drugod

Udeleženci so se tako ustrezno rekreirali, jih je bilo pa kar nekaj več kot pretekla leta – šport nas torej vedno bolj povezuje in osrečuje, poudarjajo na Zavodu za šport Kranj. "V primerjavi z lanskim letom smo prejeli kar 50 % več prijav na dogodek (letos smo prejeli nekaj manj kot 100 prijav), kar štejemo kot zelo uspešno, saj samega dogodka pred zanesljivo informacijo o izvedbi nismo posebej oglaševali," je povedala Dolores Horvat, ena izmed organizatork Teka za Kranj.

Tekmovalcev in pohodnikov, ki so se rekreirali sicer nekoliko osamljeno – vsak je termin in kraj svojega teka ali pohoda izbral sam – torej ni manjkalo, je pa zanimivo, da se za kranjski športni dogodek ne zanimajo le športniki iz gorenjskih občin. "Prejeli kar precejšnjo število prijavnic s štajerskega konca in drugod, kar pomeni, da se dogodek že uspešno širi po celotni Sloveniji," je navdušena Horvatova.

Najhitrejša Gregorin in Rižnarjeva

Čeprav bi bili rezultati morda še boljši v običajnejši različici teka, kjer ne bi manjkalo športnega druženja na skupni trasi, so se prijavljeni tekači na svojih poteh odlično odrezali. Najmanj časa za odtečenih 10 kilometrov je v moški konkurenci potreboval Sabastjan Gregorin iz Kranja (36 min 39 sekund), v ženski Anita Rižnar iz Ljutomera (45 min 1 sekunda). 

Anita Rižnar je tudi ena izmed prej omenjenih – tistih, ki so na Tek za Kranj prišli iz bolj oddaljenih koncev. "Čeprav prihajam iz Prlekije, okolice Ljutomera, sem se odločila za tek. Spodbudilo me je oglaševanje in spomin na g. Vincenca Drakslerja, o katerem sem veliko prebrala in sem bila z veseljem del tega dogodka," je povedala. Tek je opravila v domačem okolju. "Tek sem izvedla kar med našimi domačimi vinorodnimi kraji, delno ob reki Muri in poljskih utrjenih poteh."

Najhitrejši čas v moški kategoriji na 3,3 km je letos pripadal Janku Molehu iz Radencev (čas 13 minut in 10 sekund), v ženski kategoriji je najboljši čas osvojila Anja Novak Depolli Iz Videm Dobropolja, ki je 3,3 km odtekla v 16 minutah in 45 sekundah. Svojo "desetko" so skupinsko okoli Brda odtekli tudi člani tekaške skupine Prvi in drugi tekaški korak z atletskim trenerjem Blažem Čadežem.

Dejavni na družbenih omrežjih

Prav zaradi izvedbe v duhu koronakrize – izvedbe "virtualno" – so se organizatorji odločili sam dogodek nekoliko popestriti, tako da je ta vendarle potekal v ekipnem duhu. Atletski klub Triglav Kranj, Fundacija Vincenca Drakslerja, Mestna občina Kranj, Zavod za šport Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj in podjetje Dspot so bili tako kot organizatorji dogodka skozi celoten mesec, ko je bilo mogoče tek in pohod opraviti (med 30. septembrom in 30. oktobrom), zelo aktivni na družbenih omrežjih. Tam so ustvarili tri rubrike, ki so ljudi navdušile ali pa nasmejale – Kranjska idila, sarkastične “tekaške” nasvete oz. pripovedke in foto utrinki.

V vsaki izmed njih so izpostavili nekatere športne poudarke, s katerimi bi tekače zbližali in navdušili za športno aktivnost. "V rubriki “Kranjska idila”, smo izpostavili le nekaj čudovitih lokacij in poti v Kranju ter okolici. Sama rubrika je bila športno in izobraževalno obarvana, namen pa vzpodbuda k prijavi na Pohod Vincenca Drakslerja. V sarkastični rubriki smo ponudili zabavne vsebine, s katerimi se je in se lahko prav vsak športni navdušenec poistoveti. V zadnji rubriki, foto utrinki, pa smo obujali spomine na pretekla dogajanja ter želeli doseči, da udeleženci virtualnega dogodka sami prispevajo k ustvarjanju letošnje foto galerije," so zapisali na spletni strani Teka za Kranj.

Osamljen tek si je treba popestriti

Prav tako si je vsak tekač sam popestril svojo tekaško pot. "Tek je v bolj sproščenem vzdušju, ko tečeš sam, ni toliko adrenalina in vzpodbude na poti, v družbi bi bilo veliko bolj doživeto. Vsekakor pa v samostojni tek vključim veliko odlične glasbe, ki vzpodbuja ritem teka in pripomore k boljšim rezultatom na cilju in osebnemu zadovoljstvu," je o svojem teku povedala Anita Rižnar.

Športni navdušenci so se tako odlično prilagodili razmeram, vsakakor pa upamo, da se bo prihodnje leto lahko tek odvil v običajni obliki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:59 9. November 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.