Župan Rakovec izpostavil uresničene in načrtovane projekte

Foto: arhiv SD Matjaž Rakovec, SD, Kranj Foto: arhiv SD Matjaž Rakovec, SD, Kranj
Kranjski župan Matjaž Rakovec je v Kranju predstavil svojo kandidaturo za nov županski mandat. Izpostavil je že uresničene projekte in tiste, ki so še v načrtu. "Bili smo zelo uspešni, sedaj pa potrebujemo potrditev drugega mandata, da projekte dokončamo," je izpostavil.
Oglej si celoten članek

Spomnil je, da je že ob prevzemu županske funkcije konec leta 2018 napovedal, da bodo v osmih letih korenito revitalizirali Kranj po vodilu Živi in delaj v Kranju. Njegov program je bil že prvotno naravnan na dva mandata, saj nekateri projekti, kakršen je denimo novi dom upokojencev, potrebujejo daljši čas za uresničitev.

V zadnjih štirih letih je občina izvedla za 70 milijonov evrov projektov. "Pri tem smo uspešno črpali tudi veliko evropskih sredstev, skupno okoli 21 milijonov evrov," je povedal Rakovec in dodal, da Kranj ponovno pridobiva ugled ne samo na nacionalni ampak tudi na mednarodni ravni. "Zaradi zelenih praks, ki jih uvajamo na vseh področjih, in digitalizacije postajamo zeleno, trajnostno mobilno in pametno mesto, kar prinaša bolj kakovostno življenje in ohranjanje okolja," je poudaril.

Ob že uresničenih projektih je nanizal še vrsto novih, ki so v načrtu ali pa že v pripravi. Hkrati je predstavil tudi program liste SD za mestni svet s sloganom Kranj zmore še več: Skupaj pišemo boljši jutri.

Foto: arhiv SD Matjaž Rakovec, SD, Kranj

Predstavitev županske kandidature Matjaža Rakovca in programa "Kranj zmore še več" so s svojo navzočnostjo podprli številni Kranjčanke in Kranjčani, predstavniki poslovnega sveta, kulture, športa ter znani Slovenci.

Na prometnem področju je Matjaž Rakovec izpostavil potniški terminal na železniški postaji, avtocestni priključek Kranj sever, štiripasovnico Kranj-Šenčur in nove kolesarske povezave. Napovedal je nadaljevanje gradnje komunalne infrastrukture in energetske sanacije stavb.

Kot je dejal, se uresničuje cilj izgradnje 1000 novih stanovanj. Zagotovil je, da bodo kljub umiku z dnevnega reda zadnje seje mestnega sveta v tem mandatu vzpostavili tudi občinski stanovanjski sklad. V drugi polovici prihodnjega leta je predviden začetek gradnje Poslovne cone Hrastje.

Na področju športa si je Rakovec med drugim zadal realizacijo idejne zasnove Športnega mesta na stadionu Staneta Mlakarja vključno z izgradnjo hokejske dvorane, nove tribune in centra športne medicine. Na področju vzgoje in izobraževanja se ob dozidavah in prenovah šol in vrtcev načrtuje tudi gradnja novega vrtca Sonček.

Tečejo priprave na ureditev kanjona Kokre s kopališčem, nadaljuje se urejanje dveh novih parkov, v načrtu pa sta tudi izgradnja koncertno-kongresne dvorane in širitev mestne knjižnice. Nadaljevale se bodo aktivnosti za oživljanje mestnega jedra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.