Na zajtrk z županom

Foto: arhiv Mestna občina Kranj
Foto: arhiv Mestna občina Kranj
Ob dnevu slovenske hrane se je župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec skupaj s podžupanjo Manja Zorko odzval povabilu na tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Čebelica.
Oglej si celoten članek

Dan slovenske hrane je dan, ko naj bi se spomnili in premislili o našem načinu prehranjevanja, o tem, kašno hrano izbiramo ali pripravljamo ter kaj jemo. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk naj bi nas spomnil, da je hrana, ki so jo pridelali in pripravili na naših kmetijah, v slovenskih kmetijskih in živilskih podjetjih ter zadrugah, bolj sveža in okusnejša. "Skratka, kakovostnejša od hrane, ki je pripeljana od daleč in ima za seboj na stotine in celo na tisoče kilometrov. To so dejstva, ki jih želimo predstaviti otrokom in mladostnikom v vseh slovenskih vrtcih, osnovnih šolah, zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, pa tudi vsej ostali zainteresirani javnosti," je ob tem povedala Zadružna zveza Slovenije.

Pomen lokalne hrane tako sega preko zgolj prehranskih vrednosti. Sveža in okusna hrana je način ohranjanja naše tradicije ter podpora lokalnim pridelovalcem in proizvajalcem. To poudarjajo tudi na kranjska občina.  "Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo vrtcem, šolam in vsem, ki aktivno prispevajo k ozaveščanju o pomembnosti kakovostne domače hrane. Vsak zajtrk je priložnost, da uživamo v dobrotah, ki jih ponuja naša čudovita Slovenija," je med drugim povedal župan Matjaž Rakovec, ki je tradicionalni zajtrk obiskal v vrtec Čebelica, skupaj s podžupanjo Manjo Zorko.

Foto: arhiv Mestna občina Kranj Ob dnevu slovenske hrane se je župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.