11 tisoč evrov za Lennonovo školjko

Foto: Žurnal24 Na dražbi so ponudili več predmetov, povezanih z legendarno skupino The Beatles.
Na dražbi predmetov, povezanih z legendarno britansko skupino The Beatles, so za straniščno školjko Johna Lennona iztržili kar 9. 500 funtov, oziroma 11.600 evrov.
Oglej si celoten članek

Školjko iz belega porcelana, okrašeno z motivi modrega neba in cvetja je glasbenik uporabljal med letoma 1969 in 1972, ko je živel v Tittenhurst Parku na jugovzhodu Anglije.

 

V dražbenem katalogu je bila vrednost straniščne školjke ocenjena na največ tisoč funtov, kupec, ki po navedbah organizatorjev dražbe prihaja iz tujine, pa je zanjo odštel kar 11.600 evrov.

 

Straniščno školjko je John Lennon podaril zidarju Johnu Hancocku, ki mu je prenavljal hišo, ter mu predlagal, naj jo uporabi kot korito za rože. Zidar je školjko štirideset let hranil v garaži, nato pa se je odločil, da jo proda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.